Keszthely

2014.12.27. 16:48

Újrafaragták a kopjafát

Keszthely - A 100 éve elhunyt neves polihisztor, Herman Ottó kopjafáját készítették el a fafaragó szakkör tagjai, pótolva az eltűnt emlékoszlopot.

Keszey Ágnes

A Helikon parkban az 1960-as évek elején állítottak kopjafát a természetkutató, polihisztor tiszteletére, mely az idő múlásával elkorhadt, majd el is tűnt a ligetből. A Goldmark Károly Művelődési Központban működő fafaragó tábor tagjai – egy nyertes pályázat támogatásával – nyáron a Népművészeti Alkotóházban lévő egy hetes táborban régi fotók alapján újrafaragták az emlékoszlopot, melyet december 27-én, Herman Ottó halálának 100. évfordulóján avattak fel. Dr. Cséby Géza művelődéskutató idézte fel a polihisztor életét, majd Ruzsics Ferenc polgármester elmondta, hogy a fafaragó tábor résztvevői mellett a Gazdasági Ellátó Szervezet munkatársai is közreműködtek a megvalósításban: ők helyezték a régi helyére az új kopjafát.

Herman Ottó kopjafáját az átadás után megkoszorúzták, képünkön: Dr. Cséby Géza, Bereczky Csaba, a fafaragó tábor vezetője és résztvevői: Edvi Gyula, Horváth Lajos, Szi-Miklós Bertalan, Plótár László (takarásban); Ruzsics Ferenc polgármester és Dr. Horváth Teréz jegyző. Fotó: Keszey Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!