Keszthely

2014.12.07. 19:05

Több programmal is készülnek az evangélikusok

Keszthely - A lutheri reformáció 500. évfordulójára való felkészülésről szólt a keszthelyi evangélikus gyülekezetnek Ittzés János nyugalmazott evangélikus püspök.

Keszey Ágnes

A keszthelyi evangélikus gyülekezetben szeretetvendégséget tartottak és adventi könyvvásárt is rendeztek. Az adventi felkészülés idején Ittzés János püspök is a vendégük volt. Ő a 2017-ben tartandó ünnepi évre, a lutheri reformáció 500. évfordulójára való felkészülésről is szólt.

- Nem beszélünk róla eleget, ezért fontos tudatosítani a reformáció klasszikus értékeit. A hit alapja: egyedül Krisztus, egyedül a hit által, egyedül kegyelemből és egyedül a Szentírás ezek az alapelvek. Át kell gondolnunk, melyek az igazi értékek, melyek fontosak számunkra és ezeket kell követni. Ez mind az egyházban, mind a társadalomban nagyon fontos de sok esetben nem érvényesül - emelte ki Ittzés János.

Az ünnepre való lelki ráhangolódást segítette a szeretetvendégség; a képen Honthegyi Zsolt és Ittzés János Fotó: Keszey Ágnes

Honthegyi Zsolt, evangélikus lelkész elmondta, hogy több programmal is készülnek az ünnepre.

- Az adventi időszak kezdetén a gyülekezet kicsinyeit vártuk kézműves foglalkozásra: mézeskalács- és karácsonyfadísz-készítésre. A mai rendezvényünk is az ünnepre való hangolódást szolgálja, Nagyon szép gondolatok hangzanak el ebben az időszakban mindenhol, ám én mégis azt veszem észre, ezek nem mindig érvényesülnek. Beszélünk a szeretetről, de ritkán értjük igazi értelmét, hiszen szeretni nagyon nehéz. A statisztikák szerint a legtöbb családi veszekedés karácsonykor van. Ha magunkat sem szeretjük igazán, akkor hogy tudnánk másokat szeretni? Istentől tanulhatjuk meg, hogyan lehet, ő formál minket, ha az ő szeretete hat át minket, mi is képesek leszünk rá - hívta fel a figyelmet a lelkész.

A evangélikus gyülekezeti programot követően Keszthely adventi koszorúján Ittzés János gyújtotta meg a második gyertyát és osztotta meg ünnepi gondolatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!