Keszthely

2013.09.19. 11:33

Orvhalászokat fogtak Keszthelyen

A halőrök három férfit értek tetten a minap, amint éppen illegálisan elhelyezett eresztőhálóval próbáltak halat fogni a Balatonban, a Keszthelyi-medencében.

Tremmer Tamás

Izgalmasan telt az elmúlt hét a Keszthelyi-medencében, bár a jó idő múltával kevesebben horgásznak a Balatonon, a halőröknek mégis akadt ennivalójuk, tájékoztatott Havranek Mihály, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrzési vezetője.

Először egy balatonberényi férfit értek tetten, amint eresztőhálóval próbált halat fogni, neki még üres volt a hálója. Nem így a második esetben, amikor két keszthelyi férfi akadt a horgukra. Ők szintén eresztőhálóval dolgoztak, annak ellenére, hogy a háló rövid ideig volt a vízben, már 26,55 kilogramm ponty volt benne. A két elfogás során összesen 140 méter hálót foglaltak le.

Havranek Mihály leszögezte, függetlenül attól, hogy az orvhalászok fogtak-e halat, avagy sem, bűncselekményt követnek el, annak minden következményével együtt.

Az elmúlt hét folyamán négy engedély nélküli horgászra is akadtak a halászati őrök. Az engedélyezettnél több horgászfelszerelés egyidejű használata miatt egy alkalommal, a napi kifogható mennyiség megsértése miatt úgyszintén egy alkalommal kellett intézkedniük. Négy esetben pedig a balatoni horgászrend előírásait sértették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!