Keszthely

2013.07.16. 13:11

Keszthelyi kozmetikus tanuló sikere

Keszthely - Bertók Kinga, az Asbóth-iskola kozmetikus tanulója nyolcadik lett a WorldSkills világversenyen Lipcsében, szépségápoló szakágon.

Szabó Judit

A WorldSkills világszervezet 52 ország ezer versenyzőjével, 46 szakmában rendezte meg a rangos versenyt a lipcsei Messe területén július elején. A rendezvény a hazai Szakma Sztár Versenyhez hasonlóan a szakképzés megbecsülését kívánta erősíteni. Négy nap alatt több mint 370 ezer érdeklődő tekintette meg a szakmai megmérettetést.

Hazánkat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarán belül, a SkillsHungary égisze alatt 15 szakmában 16 versenyző képviselhette. A tanulók előválogatókon vívták ki ezt a jogot. A régióban egyedüliként a keszthelyi Asbóth Sándor Szakközépiskolából jutott ki diák - Bertók Kinga személyében - a versenyre, tájékoztatta a Zalai Hírlapot Csótár András igazgató. Szakértőként számítottak az iskola oktatója, Linhart Rita tanárnő munkájára is a szépségápoló szakterületen.

Ezen a  szakágon huszonegy ország versenyzője mérte össze tudását. Bertók Kinga a nyolcadik  helyezést érte el, holtversenyben a japán diákkal. A versenyt a tajvani és szingapúri tanuló nyerte meg holtversenyben. A feladatok  keleti testmasszázst, kéz– és lábápolást is magukba foglaltak a klasszikus kozmetikai kezelések és testfestések mellett. A diákoknak az angol nyelvtudásukat  is használniuk kellett, mivel a verseny alatti kommunikáció  angolul zajlott.

Hazánk 3. alkalommal indított versenyzőt szépségápoló területen. Bertók Kinga érte el az eddigi legjobb eredményt, amellyel az előkelő kiválósági fokozatot is sikerült megszereznie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!