Kerkateskánd

2015.08.17. 14:55

Szobrok a kápolnánál - A templomban évente többször misét is tarthatnak már

Kerkateskánd - Öt új szobrot avattak fel a hétvégén a kerkateskándi hegyen épült magánkápolnánál.

Korosa Titanilla

Az elmúlt év nyarán régi tervét valósította meg dr. Tánczos Frigyes Attila, a Lentiből elszármazott pécsi orvos azzal, hogy a kerkateskándi hegyen a családi szőlőbirtok mellé 40 fő befogadó képességű kápolnát építettet, ami a hozzátartozók számára temetkezési helyként is szolgál a jövőben.

Az elmúlt hétvégén tovább bővült a lassan búcsújáró hellyé váló szentély, hiszen a kápolnához vezető út mentén Szent István, Szent Imre, Assisi Szent Ferenc, Szent Borbála és Szent Kristóf tiszteletére emelt szobrokat szentelte fel Tüske József tornyiszentmiklósi plébános.

Öt szobrot emeltek a kápolna felé vezető út mentén. A képen a Szent Istvánt ábrázoló látható, amit Tüske József (balra) szentelt meg. Mellette Lendvai Zoltán rédicsi plébános, dr. Tánczos Frigyes Attila és felesége Sáfrány Ilona Fotó: Kósa Róbert

- Az öt szent, kiknek szobrait Boa Endre népi iparművész, faszobrász készítette el, családunk életében szorosan jelen vannak - mondta a szoborszentelést követően dr. Tánczos Frigyes Attila. - Ezek közül kiemelendő Szent Borbála, hiszen a Komlón általunk működtetett 230 fős otthon, ahol időseket ápolunk, gondozunk, az ő nevét viseli. Mellette Szent Kristóf a napi utazásainkat kíséri, vigyázza, hiszen orvosként, a komlói kórház főigazgatójaként én magam is sokat utazom, valamint minden héten jövünk Zalába is, édesapám Lentiben él, őt gyakran meglátogatjuk. Mindaz, ami a hegyen megvalósult, örömet és békességet nyújt családunk számára.

A Krisztus Urunk Színeváltozása nevet viselő magánkápolna nemrég megkapta a hivatalos működési engedélyt is dr. Veres András szombathelyi megyéspüspöktől, ami azt jelenti, hogy már szentmiséket is tarthatnak itt. Nem csak a családtagok lelki üdvéért, hanem ahogy tervezik Szent Vince és Szent János napjához kapcsolódóan, valamint Nagyboldogasszony ünnepe táján is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!