Kerkakutas

2016.12.26. 16:19

Térköves járdák épülnek

Kerkakutas - Eredményes volt a helyi önkormányzat településkép javítására indított programja, hiszen jelentős mértékben sikerült térburkolattal felváltani a régi járdákat.

Gyuricza Ferenc

Többek között erről beszélt lapunknak Kerkakutas polgármestere, Kámán László a lassan mögöttünk hagyott esztendő értékelése kapcsán. Elmondta: a beruházás részben a közmunkaprogram keretében zajlott, továbbá erre a célra használták fel azt az állami támogatást is, amit az adósságkonszolidációra nem szorult önkormányzatok kiegészítő támogatása jogcímen folyósított az állam. A polgármester hozzátette: 2017-ben is tovább szeretnék folytatni a térkövezést.- Van továbbá egy elnyert vis maior pályázatunk, a Kozmadombja felé vezető út részleges, mintegy 100 méternyi hosszúságú szakaszának helyreállítását tudjuk megoldani ebből a támogatásból - ismertette a további terveket Kámán László. - Ezenfelül két komolyabb programmal számolunk még, az egyik a kultúrház felújítása lenne, ezzel megoldódnának a teremproblémáink is. Jelenleg ugyanis a volt általános iskola épületében kell a közösségi rendezvényeinket és a helyi ünnepeinket megtartanunk, ahol csak szűkösen férünk el. A másik nagyobb volumenű tervünk a szennyvízkezelés megoldására irányulna, ennek érdekében két másik, hozzánk hasonló helyzetben lévő településsel fogunk össze.

Címkék#Kerkakutas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!