Hiába adott jelzést és húzódott le a kamion

2019.09.10. 19:57

Mindkét sofőr megsérült a kedd hajnali balesetben Belsősárdnál

Az elsődleges orvosi vizsgálatok alapján súlyos sérüléseket szenvedett az a férfi, aki személy­autóját a 86-os fő közlekedési úton vezetve keddre virradó éjszaka ütközött össze egy kamionnal.

Gyuricza Ferenc

A Renault Scenic maradványai – a személyautót még az éjszaka folyamán elszállították a helyszínről

Fotó: Rendőrség

A baleset éjfél után mintegy ötven perccel történt a csesztregi és a belsősárdi elágazók közötti szakaszon. Információink szerint a Renault Scenic típusú személyautót vezető, az egyik közeli településen élő, külföldi állampolgárságú férfi egyelőre ismeretlen okok miatt s tisztázatlan körülmények között tért át a menetiránnyal szemközti sávba, ahol nekiütközött az ott szemből érkező, Zalalövő irányába tartó, szlovén rendszámú kamionnak.

A Renault Scenic maradványai – a személyautót még az éjszaka folyamán elszállították a helyszínről Fotó: Rendőrség

A járműszerelvényt vezető, magyarul is beszélő sofőr elmondta, hiába próbálta fényjelekkel figyelmeztetni a személyautó vezetőjét, illetve húzódott le az út szélére, a balesetet nem tudta elkerülni.

Az ütközés során a Renault futóműve kiszakadt, a jármű ezt követően többször is megpördült az úttesten, majd jócskán odébb belecsapódott az árokba, ahol a tetejére borulva állt meg. Vezetőjét a tűzoltók szabadították ki az alaposan összetört személyautóból. A kamion ugyancsak árokba borult, a rakományaként szállított két darab, egyenként 12 tonna tömegű, henger formára tekercselt vaslemez pedig elszabadult. A mentők mindkét jármű sofőrjét kórházba szállították, a személyautó vezetője súlyos, a kamioné könnyű sérüléseket szenvedett.

A személygépkocsit még az éjszaka folyamán kiemelték az árokból, a kamion és rakománya műszaki mentését azonban – nagy teljesítményű daru igénybevételével – csak a dél­előtti órákban s teljes útzár mellett kezdték meg. Így a forgalmat is kellett terelni a 86-os út érintett szakaszáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában