Homokkomárom

2016.10.26. 11:19

Az avatót mulatság követte

Homokkomárom–Mozgalmasan telt az elmúlt hétvége a dél-zalai községben, ahol mulatozásból és meghitt pillanatokból sem volt hiány.

Szabó Zsófia

Vasárnap délelőtt ugyanis felavatták a hősi emlékkertben található, 1808-ban épített homokkő pieta-szobrot. A Fájdalmas Szűzanyát Jézussal, Szent Flóriánnal és Szent Vendellel ábrázoló emlékművet a közelmúltban hozatta rendbe a település önkormányzata és az egyházközség. A ceremónián Singula Ferencné polgármester felidézte: a szobrot annak idején a helybéli Kucs-család állíttatta, ám nem a jelenlegi helyén, a falu központjában, hanem a Kiskanizsáról Homokkomáromba vezető miseút kegytemplomhoz közel eső részén. Arról nincs írásos emlék, ki a pieta alkotója, illetve, mikor költöztették a hegyhátról a község szívébe. Az alkotást Molnár Attila plébános áldotta meg.

A pieta- szobor újra a falu éke Fotó: Homokkomárom község felvétele

A délután a szórakozásról szólt. A kultúrházban családi nappal egybe kötve ünnepelték a település szépkorúit. A népes vendégsereget, a falu apraja-nagyját művészeti csoportok műsora szórakoztatta, emellett a finom ételek is hozzájárultak a jó hangulathoz. A rendezvényen köszöntötték a község legidősebb lakóját is, a 88 esztendős Szabó Lászlónét.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!