Hírek

2012.02.14. 06:59

Szénszünet - Mintegy 700 ezer forint megtakarítás a bezárással

Mintegy 700 ezer forintot spórolt Zalakomár azzal, hogy a múlt héten szünetet rendelt el az iskolában és az óvodában - hangsúlyozta Varga Miklós polgármester, miután hétfőn ismét megkezdődött a tanítás a két intézményben.

Kiss Anna

A polgármester újra jelezte: mind az óvodában, mind pedig az iskolában túl vannak a fűtési rendszer korszerűsítésén, tavaly, s azelőtt mindkét intézménybe új kazánok kerültek. Máshogy tehát nem lehetett volna megspórolni ennyi pénzt, csak a rendkívüli szünettel. Ennek oka volt az is, hogy sok gyerek betegség miatt amúgy is hiányzott az iskolából.Hétfőn Berkenyés Lászlóné, az iskola igazgatója elmondta: a hétfői újrakezdésre szinte valamennyi diák felépült, a 266 tanulónak csupán 5 százaléka hiányzott.

S hogy más megyebeli intézményekben miként birkóznak a fűtéssel? Gellénházán semmi sem tért el a megszokottól az elmúlt napok zord időjárása ellenére.

- Igyekszünk takarékoskodni, ezért a kultúrház rövidített nyitva tartással üzemelt az elmúlt napokban- tudtuk meg Horváth László igazgatótól. Az iskolában és az óvodában átlag húsz fokot mérhetünk napközben, köszönhetően annak is, hogy programozható fűtésrendszerünk van.

- A hideg idő miatt figyelni kellett a fűtésre, reggel időben el kellett indítani. Átlagban 19-20 fokot mérünk az intézményben, tehát a tanítás zavartalan- tájékoztatott a Zalabéri Általános Iskola igazgatója, Kiss Albert.


Nem kötelező

Február 1-jétôl tízórait és uzsonnát sem kapnak a gyerekek a zalakomári iskolában, miután ezeket már nem kötelezô biztosítani. A döntéssel közel 4 millió forintot spórol az önkormányzat. A diákok tízórai helyett iskolatejet  és péksüteményt, uzsonna helyett pedig almát kapnak. Ebéd jár nekik, de azt sem fedezi teljesen a normatíva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!