Hírek

2013.11.06. 17:10

Megvédik a sérülékeny ivóvízbázist

Murarátka - Kiépültek a figyelőkutak, így az onnan nyert adatok alapján az úgynevezett biztonságba helyezési terv készítésével folytatódhat a dél-zalai település vízbázis-védelmi programja.

Többek között erről beszélt szerdán sajtótájékoztatóján Pál Józsefné polgármester. Mint arról már korábban is szóltunk, Murarátka pályázat során 33 millió forintnyi uniós támogatást nyert a vízbázis-védelmi programra. Erre azért van szükség, mert bár a térség kiváló ivóvízzel rendelkezik, ám a vízkutak mélysége, illetve a talaj rétegződése miatt a vízbázis igen sérülékeny.

A sajtótájékoztatón a község polgármestere részletesen ismertette, milyen munkálatokat végeztek a 2010-ben indított program során, és milyen feladatok várnak még rájuk az elkövetkezendő hónapokban.

Pál Józsefné arra is kitért, az Unió által száz százalékos támogatási arány élvező program nemcsak Murarátka, de a szomszédos Muraszemenye, Csörnyeföld és Szentmargitfalva, valamint a Letenyéhez tartozó Julián-hegy érdekében is zajlik. Célja a vízbázis környezeti állapotának javítása, esetleges további romlásának megakadályozása, illetve az emberi tevékenységből származó szennyeződések feltárása és megelőzése. A polgármester szerint ez utóbbi lenne a legfontosabb feladatuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!