Hírek

2009.05.04. 02:29

Megbízottból kinevezett

Nagykanizsa (pa) - Második alpolgármestert most sem, új kórházi főigazgatót viszont sikerült választania az önkormányzatnak a csütörtökön.

Sámel József

Csütörtökön több mint félszáz napirendi pont megtárgyalása várt a városatyákra, s ezúttal a legfontosabb ügyeket előre vette a közgyűlés. Az első napirendi pontnál a városi kórház főigazgatói posztjára beérkezett két pályázatot bírálták el a városatyák. Pontosabban csak egyet, miután dr. Balázs Endre pályázatát érvénytelennek minősítették.

A testület végül 17 igen szavazattal prof. Dr. Bátorfi Józsefet, az eddig megbízott főigazgatót nevezte ki az intézmény vezetőjének. A döntéssel együtt arról is határozott a testület, hogy az új főigazgató az általános sebészeti osztály szakmai irányítását és felügyeletét a továbbiakban is elláthatja.

Ezt követően Marton István polgármester kedvenc napirendi pontja következett, a testület ugyanis ismét nekirugaszkodott egy második alpolgármester kinevezésének. A jelöltet, Horváth István független városatyát egyedül az SZDSZ támadta, a képviselőnek azt vetették a szemére, hogy politikai közösséget vállalt a Jobbikkal, miután a párt egyik rendezvényén verset szavalt. A liberálisok vádját több képviselő is visszautasította, ennek ellenére a titkos szavazás után sem lett még egy alpolgármestere a városnak, Horváth István ugyanis a szükségesnél egyel kevesebbet, csak 13 támogató voksot kapott. Az SZDSZ és Fidesz képviselői - Szőlősi Márta (Fidesz) kivételével - fel sem vették a szavazólapot.

A közgyűlés ezután a kórház CT-beszerzése kapcsán döntött úgy, hogy átfogó vizsgálatot kezdeményez. Mint ismeretes: a testület korábban úgy határozott, hogy a berendezés - a bérleti idő lejárta után - az intézmény tulajdonába kerüljön. A szerződést mégsem így kötötték meg, a bérlet lejárta után meg kell vásárolni a berendezést. Erről állítólag a jegyzőnőt levélben tájékoztatta a volt főigazgató, ám dr. Tuboly Marianna ezt a tényt nem közölte a testülettel. A vizsgálat során most arra keresik a választ, hogy a jegyző valóban tudott-e a CT-beszerzés körülményeiről, s ha igen, akkor miért nem hívta fel a testület figyelmét arra, hogy nem a közgyűlési döntésnek megfelelő konstrukcióval kerül beszerzésre a berendezés.

A közgyűlésen amúgy sem a jegyző, sem az aljegyző nem volt jelen, így a törvényességet ezúttal Partiné dr. Szmodics Görgyi, a közigazgatási osztály vezetője volt kénytelen felügyelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!