Hírek

2009.06.02. 02:28

Érdekképviselet és EU-s értékrend

Hévíz (há) - A magyar érdekek képviselete, s amellett az európai parlamenti politizálás értékrendjének hazahozatala a legfontosabb brüsszeli feladat, ezek a társadalmi békénk, jövőnk zálogai.

Horányi Árpád

Dr. Göncz Kinga, az MSZP EU-s választási listavezetője summázott így a tófürdőnél vasárnap délután mondott beszédében. A fürdőváros vendégforgalmára utalva említette meg azt a módszert, ahogyan az EU segíti az új tagországainak felzárkózását. Mint mondta, Hévíz erre jó példa: a fürdőváros a támogatással mind magasabb színvonalon tudja kihasználni a páratlan természeti kincse, a gyógytó értékét. Szólt a folyamatban lévő, s a már megítélt támogatásokkal újonnan indítandó fejlesztésekről. 

A választáson való részvételre szólított, rávilágítva az EU-s döntéshozásban részt vevők politikai összetételére is. Beszélt arról, hogy az Európai Parlamentben a néppárt, a szocialisták és a liberálisok közös munkája alapoz meg minden döntést, nincs abszolút többség. 

Hangsúlyozta: a képviselet akkor a leghatékonyabb, ha a választók delegáltjai mindegyik frakcióban jelen lehetnek. Követendő példaként beszélt arról, hogy az uniós döntéshozásban nincsenek jelen az indulatok. A legnagyobb pozitívumként emelte ki mindannak az elutasítását, ami veszélyes lehet a társadalmi békére, hangsúlyozva a kirekesztés, a rasszizmus, az indulatok kizárását. 

Szerinte az egyik legfontosabb nemzeti érdek minden más országéval együtt az is, hogy erős legyen az EU.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!