Hírek

2014.06.25. 07:36

Elhunyt Kustár Zsuzsa

Életének 72. évében hétfő reggel 6 óra 15 perckor, hosszú betegség után, de lelki békében és fájdalom nélkül eltávozott Kustár Zsuzsa népi iparművész - adta hírül a művésznő honlapján családja.

Kustár Zsuzsa 1966-ban végzett az Iparművészeti Főiskolán, olyan mesterei voltak, mint Gerzson Pál és Szilvitzky Margit.

Ars poeticájáról, művészi küldetéséről így vallott:

"Képzeletem a mesére hajló költészetet kedveli, s ezt nagyon sokféle technikai eszközzel fogalmaztam meg eddig, úgy mint ólmozott üvegablak, üvegmozaik, padlómozaik, selyembatik, gobelin, nemez falikép, ceruzarajz, tollrajz, rézkarc, kőnyomat, olajfestmény. A nagy mozaikfalakat és a padlómozaikot is magam készítettem. 

Feléledő álomfejtés - Gyűjteményes álomszótár című könyvemmel álomfejtő módszert adok az álmodók kezébe."

Ország- és megyszerte számos alkotás őrzi emlékét, nem egy középületben, ő készítette például a házasságkötő terem gobelin szőnyegét, a kiskanizsai általános iskola mozaikfalát, a letenyei házasságkötő gobelinjét, a nagykállói református templom, illetve a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár üvegablakait.

Feléledő álomfejtés című könyve pedig számos otthon polcán megtalálható.

Temetésének helyét és időpontját szintén Kustár Zsuzsa honlapján teszi közzé a család.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!