Hírek

2017.08.08. 13:18

Ilyen volt a citerások és furulyások zenei tábora Zalaszentlászlón

ZALASZENTLÁSZLÓ Az idén már második alkalommal tartottak citeratanfolyamot a zalaszentlászlói faluházban.

Szalay Csaba

Az egyhetes program, amelyre a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyertek támogatást a rendezők, furulyatanulással bővült. A tábor lelkes szervezője, Bakosné Szalai Zsuzsa elmondta, hogy a 30 résztvevő helyből, valamint Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyéből, Hévízről, szép számban Türjéről és Pakodról érkezett. A tavalyi tábor hozadékaként citerazenekar alakult Türjén, idén pedig Pakodon is létrejön egy. A türjei önkormányzat anyagi támogatást nyújt a kulturális élet gazdagításához, s a tanfolyam résztvevőinek erre az alkalomra pólót készíttetett.

Kezdő citerások - Fotó: Boros Krisztina

Furulyások a Re-Folk zenekarral (balszélen ül: Szalai Zsuzsa) - Fotó: Boros Krisztina

A képzésen külön foglalkoztak a kezdő és a haladó citerásokkal, s a népi furulya csoporttal. Oktatónak Horváth Szilárdot kérték fel a keszthelyi Re-Folk zenekarból, továbbá Nagy Imolát és Szecsődi Ritát Fejér megyéből. Az ötnapos táborozás bemutató koncerttel és táncházzal zárult, ahol a résztvevők a Re-Folk zenekarral együtt is játszottak. A tábort jövőre is meg szeretnék rendezni.

Haladó furulyások (jobb szélen Horváth Szilárd) - Fotó: Pálné Vass Orsolya

Csoportkép (jobbról a 2. Szalai Zsuzsa) - Fotó: Boros Krisztina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!