Hírek

2014.04.01. 14:39

A Zala megyei 2. számú választókerület jelöltjei

A Zala megyei 2. számú választókerületében 12 jelölt gyűjtött össze elegendő támogató aláírást és száll ringbe a parlamenti mandátum megszerzéséért.

Noha lapcsoportunk, a Pannon Lapok Társasága választási szabályzata alapján egyenlő esélyeket kívántunk biztosítani mindhárom zalai egyéni választókerületben induló képviselőjelöltek számára, nem élt mindenki a lehetőséggel.

A Zala megyei 2. számú választókerületében 12 jelölt gyűjtött össze elegendő támogató aláírást és száll ringbe a parlamenti mandátum megszerzéséért. Ennek ellenére csak hatan juttatták el hozzánk a többször közzétett felhívásunkban megjelölt határidőre bemutatkozó írásukat.

Akik nem éltek a lehetőséggel:

Szarvas István (Seres Mária Szövetségesei);

Nagy Richárd (Új Dimenzió Párt);

Fenyvesi Tibor (Magyarországi Cigány Párt);

Kottán Krisztián (Új Magyarország Párt);

Raffai Eszter Evelin (Magyar Republikánus Politikai Párt);

Sütő János Zoltán (Jólét és Szabadság Demokrata Közösség).


Választókerületek - Zala megye nagyobb térképen való megjelenítése

Balázs Árpád Mátyás

A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt

Kedves zalaiak! Nevem Balázs Árpád Mátyás, a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt országgyűlési képviselőjelöltje vagyok a 2-es számú választókerületben.

Foglalkozásom hivatásos vadász, valamint gazdálkodással és falusi turizmussal foglalkozok, Bezeréden élek.

Az elmúlt 24 évben a parlamenti pártok megmutatták, hogy a saját – és bizonyos külföldi érdekcsoportok – érdekeit képviselik a magyar érdekekkel szemben. Ezért százezrek menekülnek külföldre cselédnek, ezrek lettek öngyilkosok, és a lakosság nagy része szegénységben, eladósodva, egyik napról a másikra tengődik, míg azok, akik ezt okozták, élnek, mint „hal a vízben". Az elmúlt 24 év mérlege: devizahitelek; külföldi rabszolgatartó gyárak; éhbér fizetések; kilakoltatások; megszorítások; kutyatáp minőségű élelmiszerek; szétrombolt mezőgazdaság és ipar; korrupció; a politikai elit elképesztő gazdagodása, az ország nyomorba taszítása. Ebből elég volt! Szavazzanak ránk, hogy ezt az ámokfutást meg tudjuk állítani a jövőnk, a gyermekeink és a haza érdekében, mert ez az ország a becsületes magyar embereké, és nem a politikusoké! Ideje végre rendszert váltani, mert a haza nem eladó!

Berkenyés István

Független Kisgazdapárt

Berkenyés István vagyok, a Zala megyei 2. számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje.

1944-ben Zalaváron születtem. A középiskolát a keszthelyi gimnáziumban végeztem. Utána a Budapesti Agrártudományi Egyetem gépészmérnöki karán mezőgazdasági gépészmérnöki végzettséget szereztem, majd a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán gazdasági-mérnöki szakon végeztem.

Harminc évig dolgoztam a gabonaiparban, és szolgáltam az egész megye élelmiszeriparát és mezőgazdaságát.

1994 óta Zalavár község polgármestere vagyok. Azt az elvet vallom, hogy a szó nem elég, a tett viszi előre az országot.

Több, mint két évtizedes közéleti munkám során, községünk irányítása mellett, kézi és gépi agrárjellegű munkát végzek jelenleg is.

A Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselőjelöltjeként már nem csak Zalavárért, hanem a Keszthely központú 2. számú választókerület lakóiért kívánok dolgozni!

Manninger Jenő

Fidesz-KDNP

Manninger Jenő közlekedési építőmérnök 2002 óta egyéni képviselője a Keszthely központú választókerületnek. Útügyi biztosként a mostani kormányzati ciklusban számos megyei közlekedési beruházás fűződik a nevéhez.: városaink főtereinek felújítása, a 76-os főút, valamint a Keszthelyt, Hévízt elkerülő út megépítése, és 1,8 milliárdos felújítási program indult a mellékutak rendbetételére. A Fidesz a felelős kormányzás mellett kötelezte el magát úgy, hogy a nemzeti érdekek mentén megszorítások helyett bevezette a bank- és multiadót, megőrizte a nyugdíjak értékét. A rezsicsökkentésnek köszönhetőn csökkentek a családok kiadási terhei.

Emellett bevezettük a családi adókedvezményt, és 40 év munkaviszony után a kedvezményes nyugdíjazás lehetőségét biztosítjuk a nőknek. Végre országos átlagban növekszik a gazdaság, így további béremelésekkel akarjuk elismerni a munka értékét. Célunk, hogy az uniós forrásból több fejlesztés valósulhasson meg a kistelepüléseken is. Az egészségturizmus további fejlesztését, a mezőgazdaság, a helyi termelők támogatását és a kisebb településeken is a munkahelyteremtést tartjuk a következő évek legfontosabb feladatának.

Németh Áron Csaba

Lehet Más a Politika

Németh Áron Csaba vagyok, az LMP keszthelyi jelöltje. Feleségemmel és két lányunkkal Tilajon élünk. Felsőfokú tanulmányaimat 2005-ben végeztem Esztergomban kommunikáció-művelődésszervező, valamint hittantanár szakokon. Jelenleg Hévízen ortopédtechnikai asszisztensként dolgozom.

Környezetvédő vagyok, ezért csatlakoztam ehhez a zöld párthoz. Sok politikus felelőtlenül ígérget és riogat, én nem tenném. Elég kicsi a párt ahhoz, hogy őszintén beszélhessek. Elsősorban a felelős, nagykorúként gondolkozó szavazópolgárokhoz szólok. Teljesen mindegy, ki van hatalmon, ha a társadalom jelentős része a törvények megkerülésére és egymás kijátszására rendezkedik be. A rossz törvényeket nem kijátszani, hanem megváltoztattatni kell. Be kell látnunk, hogy mások kárára, valamint a következő generáció életterének felélésére nem boldogulhatunk!

A rokoni, haveri, elvtársi, szexpartneri alapon szerveződő, „okosba" működtetett gazdaság és társadalom pusztulásra van ítélve. Javaslom, mindenki béküljön ki Istenével, önmagával, szeretteivel, közösségével, és majd reálisabban látja jövőét. Jöjjenek el választani!

Selmeczy Zsuzsanna

Jobbik

Selmeczy Zsuzsanna háromgyermekes édesanya, testnevelőtanár.

A Jobbik keszthelyi elnökeként, önkormányzati képviselőként helyi, regionális pénz bevezetését kezdeményezte. Szorgalmazta Keszthely önfenntartó jellegének erősítését, a közétkeztetés megreformálását.

Ellenzékből is sikerült elérnie, hogy az önkormányzat magasabb építményadóval kényszerítse a multikat az arányosabb közteherviselésre. Kezdeményezésére új buszjárattal bővült Keszthely-Kertváros közösségi közlekedése.

Választókerületében aggasztó jelenségnek tartja a falvak, városok elöregedését, ezért kiemelt feladatának tekinti az elvándorlás megállítását, és ezzel összefüggésben a munkahelyteremtést.

Szermek Zsolt

Kormányváltó erők (MSZP-Együtt-DK-PM-Liberálisok)

Fiatal agrárdiplomásként jöttem haza Zala megyébe 25 évvel ezelőtt, ahová családi gyökereim kötnek. A pacsai tsz-ben kezdtem dolgozni, de a mezőgazdaságot és a falvakat egyaránt tönkretevő agrárpolitika következtében más hivatást kellett választanom. Így jelentkeztem a rendőrséghez, ahol bűnügyi területen dolgoztam. Szolgáltam a zalaegerszegi és a keszthelyi rendőrkapitányságon, s végül a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság elemző-értékelő osztályáról alezredesként mentem nyugdíjba.

Felcserélve a keszthelyi városi életet, immáron egy évtizede élek feleségemmel és kisfiammal Zalacsányban, ahol magam is közvetlenül átélem a vidéki ember sorsát, látom a felmerülő problémákat, az itt lakók gondjait. A saját bőrömön is érzékelem a helyi és a kormánypolitika öncélú, kiábrándító mivoltát, de az emberek változtatni akarását is. Mindez arra ösztönzött, hogy aktívan kezdjek politizálni, és helyettük is kimondjam az igazságot, kiálljak érdekeik mellett.

Hiszem, vallom, hogy jobbá lehet, jobbá kell tenni az itt élők mindennapjait, jelenét és jövőjét. Ezért szeretnék országgyűlési képviselőként dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!