Hírek

2014.03.31. 13:10

A Zala megyei 1. számú választókerület jelöltjei

A Zala megyei 1. számú választókerületében összesen 19 jelölt gyűjtött össze elegendő támogató aláírást ahhoz, hogy ringbe szálljon a parlamenti mandátum megszerzéséért.

Noha lapcsoportunk, a Pannon Lapok Társasága választási szabályzata alapján egyenlő esélyeket kívántunk biztosítani mindhárom zalai egyéni választókerületben induló képviselőjelöltek számára, nem élt mindenki a lehetőséggel. A Zala megyei 1. számú választókerületében összesen 19 jelölt gyűjtött össze elegendő támogató aláírást ahhoz, hogy ringbe szálljon a parlamenti mandátum megszerzéséért. Ennek ellenére csak kilencen juttatták el hozzánk a többször közzétett felhívásunkban megjelölt határidőre bemutatkozó írásukat. Akik nem éltek a lehetőséggel: Zsömlye György (MGP); Salamon László (ÚDP); Domokos Ádám (ÚMP); Jambrik Gézáné (MDU); Király Ildikó (HATMAP); Jambrik Márton (Rend, Szabadság, Jólét Párt); Németh Brendon Zsolt (MCP); Tibolya Krisztina (MSZDP); Kulcsárné Kozma Erzsébet (SZAVA); Cseke József (SZMP).


Választókerületek - Zala megye nagyobb térképen való megjelenítése

Dr. Bor Tibor

Független Kisgazdapárt

1960-ban, Zalaegerszegen születtem. 1983 és 1988 között Berlinben, a Humboldt Egyetemenvégeztem tanulmányaimat. Jelenleg egyéni ügyvédként dolgozom szülővárosomban.

Ahogy kedvenc szerzőm, Márai Sándor írja: „A világnak nincsen semmiféle értelme számodra, hazád nélkül. Ne várj jót a hazától, és ne sopánkodj, ha megbántanak a haza nevében. Minden érdektelen. Egyáltalán, semmit ne várj hazádtól. Csak adjál azt, ami legjobb életedben."

Magam is azt vallom, hogy csak becsületes munkával biztosíthatjuk családunk jólétét, hazánk felemelkedését. Az európai minőségű munkához azonban európai bér is jár(na). A minőséghez viszont tanulni kell, mert a tudás hatalom, amit nem vehetnek el senkitől.

A Független Kisgazdapárt színeiben kívánok tenni mindezért.

Czirók Erika

Elégedetlenek Pártja

Az Elégedetlenek Pártjának és nekem, országgyűlési képviselőjelöltként közös célunk a magyar nemzet felemelkedése. Eljött az idő, amikor tennünk kell egy igazságosabb, élhetőbb Magyarországért. A rendszerváltozás óta a kormányaink egyre rosszabb helyzetbe kényszerítenek bennünket. A népnek olyan erős, tettre kész, becsületes, tiszta és őszinte, a magyar néppel együtt gondolkodó pártra van szüksége, mint az Elégedetlenek Pártja. Hozzáértő szakmai kormányzást akarunk. A teljesítményt nem tartalmazó jövedelmek és jutalmak megszüntetését. Munkahelyeket, és azok megtartását. A minimálbérek ne éhbérek legyenek! Csökkenjenek a kisvállalkozók járulékai, és a kisvállalkozások minden szektora egyenlően részesüljön támogatásban! A fiataloknak lehetőséget kell biztosítani az önálló élet indulásához, ne kényszerüljenek hazánkat elhagyni. Halasztást nem tűr az egészségügy fejlesztése, a nyugdíjasok támogatása, a vidék fejlesztése. A tisztességgel, becsülettel munkájukat végző dolgozók elismerésben részesüljenek, ne fenyítésben. Egy élhetőbb Magyarország érdekében induljunk együtt, nem jobbra, nem balra, hanem előre!

Hegedüs Erzsébet

Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja

Két gyermekes családanya, üzletasszony, előadóművész és civil szervezet vezetője vagyok. Zalaegerszegen élek, s bár a munkám gyakran szólít akár külföldre is, nem akartam elköltözni (örülnék, ha más sem kényszerülne rá), mert itt vagyok otthon. Közel 30 évig a MÁV-nál dolgoztam, majd a Mercy együttes tagjaként, vállalkozóként folytattam a tevékenységemet. Az általam vezetett civil szervezettel oktatást, hagyományőrzést és szociális tevékenységet folytatunk. Évente több segélykoncertet szervezünk a gyermekek gyógyítására, az itthon és a határainkon kívül élő magyarok részére. Én elsősorban ember vagyok és nem politikus. Ezt szeretném tovább is képviselni. Járom az országot, látom, hogy folyamatos a leépülés. Egyre nagyobb a munkanélküliség és az emberek sok helyen nyomorban élnek. Gyermekek éheznek, miközben mások milliárdokra tesznek szert. Ezért döntöttem úgy, hogy ha érdemesnek tartanak rá, felhasználva ismertségemet, próbálok szólni azok helyett is, akik félnek. Szerintem Magyarország számára egy szociáldemokrata fordulat jelentheti a társadalmi és gazdasági válságból biztosan kivezető utat 2014-ben.

Kiss Ferenc

Független

Ötvennégy éves közgazdász vagyok, saját vállalkozást vezetek. Két gyermekem és három unokám van. Zalai vagyok, főiskolás korom óta élek Zalaegerszegen.

Képviselőként olyan városért, megyéért, országért akarok dolgozni, ahol a gyermek áldás, a gyermeknevelés nem teher. A munkavállalók tisztességes bérért foglalkoztatott értékteremtő munkások, és nem támogatásból élő közmunkások. A lakossági és vállalkozói devizahitelek nem tesznek tönkre emberi életeket és vállalkozásokat. A KKV-kat, mikrovállalkozásokat, amelyek a munkavállalók több, mint 90%-át foglalkoztatják, nem kezelik adócsalóként. Ahol a vállalkozásokra is vonatkozik a rezsicsökkentés. Ahol a támogatások felhasználásáról helyben, a vállalkozásokat bevonva döntenek. Ahol az értékteremtő, a helyi adottságokat és igényeket figyelembe vevő vállalkozások működését támogatják. Ahol a falvak felvirágoztatása mezőgazdasági termelés által valósul meg. A magyar földet magyar kézben lévő vállalkozások művelik, nem folyik falurombolás. Ahol rend van, megvédik az anyagi és emberi értékeket, a felelősségre vonás nem marad el. Ahol az idős nem teher, ahol megteremtik a békés, nyugodt öregkort.

Major Gábor

Kormányváltó erők (MSZP-Együtt-DK-PM-Liberálisok)

Születésem óta élek Zalaegerszegen. Itt nőttem fel, itt teremtettünk otthont feleségemmel és két gyermekünkkel. Vállalkozásunk egy évtizede ad munkát családoknak, támogatói vagyunk a térség kulturális és sportéletének. Az elmúlt ciklusban a város országgyűlési képviselői csak statisztáltak, nem fejlődött a város! A kilátástalanság miatt a fiatalok 58 százaléka nem itt képzeli el jövőjét. A helyzet egyre nehezebb, csak egységben gondolkodva lehet kiutat találni. A megyeszékhely nem tud a környező települések nélkül létezni és fordítva! A fejlődés fontos eleme az elérhetőség javítása, az M9-es megvalósítása. Göcsejre alapozva újjáépítjük a könnyű- és élelmiszeripart, meghonosítjuk a zöldturizmust. A gépipart az oktatással kombinálva fejlesztjük. Ezt szolgálja majd a 100 ezer forintos nettó minimálbér, a helyi vállalkozások piacra juttatása, az alapvető élelmiszerek árának csökkentése.

Szeretném felrázni a megfélemlített, meghasonult értelmiséget, és azokat, akikbe belerúgott ez a kormány! A változáshoz szükség van rájuk! A magyar emberek nyugalomra, kiszámítható jövőre, biztos megélhetést nyújtó munkahelyekre vágynak.

Dr. Paksy Zoltán

Lehet Más a Politika

Paksy Zoltán történész-levéltáros vagyok, az LMP Zala Megyei Szervezetének alapító tagja. Azért hoztuk létre az LMP-t, mert hiszünk abban, hogy van kivezető út a korrupció és a politikai szembenállás zsákutcájából. Sajátos úton járunk: a józan ész és a normális gondolkodás útján. Kétségtelen, hogy ez szokatlan a mai Magyarországon. Programunkat nem elvakult politikai ideológiák és gyűlölködés, hanem az egyszerű, emberközpontú gondolkodás vezérli. Három dolgot biztosan tudni kell az LMP-ről: tiszta, korrupciómentes Magyarországot szeretnénk, ahol a racionálisan felhasznált közpénz minden forintjával el kell számolni. Hiszünk a helyi gazdaság erejében: minden eszközzel támogatjuk a magyar kis- és középvállalkozókat, a helyi termelőket, kiskereskedőket, gazdálkodókat. És végül ezzel kapcsolódik össze a zöld gazdasági fordulat és a zöld energiaprogramunk: olyan gazdasági ágakat támogatunk, amelyek csökkentik az energiafelhasználást, és új munkahelyeket teremtenek. Az erős mezőgazdaság, a rá épülő feldolgozóipar, a sok helyi vállalkozás, a városok határában gombamód megjelenő középüzemek jelentik a zöld Magyarországot!

Pete Róbert

Jobbik

A Jobbik képviselőjelöltjeként kérem a választópolgárok bizalmát. Születésemtől itt élek családommal együtt, itt dolgozom családi vállalkozásunkban.

Önkormányzati képviselőként tisztában vagyok a választókerület problémáival, orvoslásukra a Jobbik programját ajánlom, ami gazdasági fellendülést, minőségi munkahelyeket, rendet és elszámoltatást ígér.

Elérjük, hogy a magyar föld áldásaiból a helyben élő magyar gazdák gyarapodjanak. Magyar vállalkozásokra és a mezőgazdaság termékeire alapozva felvirágoztatjuk az élelmiszeripart. Külgazdasági kapcsolataink révén biztos piacot teremtünk a magyar termékeknek.

Megszüntetjük a munkavállalók kiszolgáltatott helyzetét, a béreket pedig arányaiban felzárkóztatjuk a nyugati bérek szintjéhez.

Férfiak számára is biztosítjuk a nyugdíjba vonulás lehetőségét 40 év munkaviszony után.

Az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfáját 5 százalékra csökkentjük. A devizahiteleket a felvételkori árfolyamon forintosítjuk.

Megteremtjük a jog és az erkölcs, valamint a jogok és kötelességek harmóniáját.

Tóth István Jánosné

Seres Mária Szövetségesei

Tóth István Jánosné vagyok, a Seres Mária Szövetségesei (SMS) országgyűlési képviselőjelöltje a Zala megyei 1. számú választókerületben.

Jártas vagyok az élet több területén: 17 évig voltam újságíró a Zalai Hírlapnál, 12 éve vagyok Teskánd független polgármestere, mindemellett háromgyerekes, háromdiplomás családanya. Évtizedek óta dolgozom a közéletben, aktív tagja vagyok több civil szervezetnek, résztvevője önkéntes programoknak. Teszem mindezt azért, hogy annak a közösségnek, ahol élek, jobbak legyenek az életkörülményei. Tudom, hogy csak akkor vannak eredmények, ha nem egymás ellen, hanem egymásért dolgozunk. Polgármesterként látom a napi megélhetési gondokat, az emberek közötti feszültségeket, a családok leszakadását. Országos szinten kell tenni azért, hogy mindez megváltozzon, és én tenni szeretnék! Mert anyaként felelős vagyok a családért, polgármesterként a faluért, állampolgárként a hazámért, a társadalomért. A választáskor Ön arról dönthet: kívánja-e a változásokat, a társadalmi együttműködést, a békességet, biztonságot, kíván-e olyan Országgyűlést, ahol az ellenségeskedés helyett fontos közügyeket oldanak meg. Én ezt kívánom.

Vigh László

Fidesz-KDNP

Ötvenkét éves, tősgyökeres zalai vagyok. A közösségért folytatott munkám mellett a legfontosabb kikapcsolódást számomra feleségemmel és négy csodálatos gyermekemmel töltött idő jelenti. A választópolgárok bizalmából 2006-tól országgyűlési képviselőként dolgozhatok a térség fejlődéséért.

Zala a második Orbán-kormány idején újra fejlődésnek indult. Új munkahelyeket teremtettünk a helyi mikrovállalkozások számára megnyitott Zalaegerszegi Inkubátorházzal. A közelmúlt legnagyobb eredménye a 76-os főút felújítása. A zalalövőiek életét segíti az épülő mentőállomás, a 86-os főút alapkövét is a napokban tettük le. Lentiben folytatjuk a turisztikai fejlesztést. Zalaegerszegen 725 milliós kormányzati támogatással folytatódik a belváros-rehabilitáció. Új zöldfelületekkel bővül a Dísz tér, 1 milliárd forintból korszerűsítjük a közvilágítást. Eredményes munkámnak köszönhetően a kormány megszavazta a Zala Megyei Kórház kardiológiai és szívsebészeti centrumának 4,7 milliárdos fejlesztését is. Célom, hogy a jövőben is minél inkább kiaknázzuk a hazai és az EU-s pályázati forrásokat, ezzel erős gazdaságot, új munkahelyeket teremtsünk. Hajrá Zala megye! Hajrá Zalaegerszeg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!