Hírek

2017.08.26. 15:39

Bogárrajzás Gyenesdiáson

Kirajzottak az arcokra mosolyt csaló, szeretett Volkswagen Bogarak Gyenesdiásról.

Keszey Ágnes

Koros, de ma is fürgén szaladó Bogarak rajzottak ki szombaton a településről, egészen a Szent György- hegyig. Ekkor rendezték meg ugyanis a (Volkswagen) Bogaras nyárbúcsúztató hagyományos felvonulását.

Gazdáik szinte barátként kezelik Bogaraikat: a gyenesdiási Nagy Zoltán például reggelente és esténként is köszön szeretett járgányának. Mint ötletgazda és szervező, ő vezeti évről-évre a kirajzást, azaz a Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató felvonulását. Mint mindig, az emberek most is megcsodálták az autókat, a sofőrök üdvözletként  dudáltak - és mindenki mosolygott.

Nagy Zoltán szervező és szeretett Bogara-Fotó: Keszey Ágnes

– Nosztalgikus érzés, visszatekintünk a múltba. Nagyon megbízható, aranyos kis autók: szeretjük és a Bogarak is szeretnek bennünket - mesélte Nagy Zoltán. A külsőt  is dicsérve úgy véli, soha nem mennek ki a divatból.

- Bár néha csökönyös, nem akar elindulni, vagy  az irányjelző nem működik, de egy pöccintés és máris szót fogad - szólt    46 éves Bogaráról, akinek elmondása szerint lelke is van. A péceli Szerencsi Mihály  például saját maga lehelt új lelket vele egyidős (1971-es)  autójába. Tíz éve vette meg a kibelezett autót, akkor mindenki azt mondta, vigye inkább a roncstelepre, de ő  újjá varázsolta.

Az újjáélesztett autóval és a Bogárvontatta lakókocsival érkezett a Bogártalinak becézett eseményre a család  - Szerencsi Mihály, Szerencsi-Méhes Éva és Szerencsi Dorottya- Fotó: Keszey Ágnes

-Elsősorban  a formája ragadott meg  és az, hogy igazából vezetni kell, nincsen rajta szervó. Arról nem is beszélve, hogy bárhova megyünk, mindig mosolyt csal az emberek arcára és szívébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!