Hírek

2017.06.21. 13:05

"Komfortos” fejlesztések - A kanizsai gyermekotthon kis lakóinak életminősége javulhat a beruházásokkal

A bent lakó gyermekek és a hozzájuk látogató szülők, családtagok komfortérzetét javító fejlesztések zajlanak a Nagykanizsai Gyermekotthonban.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének vezetője elmondta: meglátása szerint az elmúlt egy-másfél évben jelentős előrelépés történt több területen is a gyermekotthonban.

Györe Edina kirendeltségvezető

– Kezdődött azzal a folyamat, hogy a Csengery utcáról beköltözött ide a 8 férőhelyes speciális csoport, melynek tagjait teljesen új részben tudtuk elhelyezni – bocsátotta előre Györe Edina. – Azt gondolom, ez sokkal védettebb környezet, mint a városnak az a része, illetve a pszichológus és az otthont vezető szakember, Marton Balázs is nagyobb kontrollt tud biztosítani a gyermekek számára. Az épületben kialakítottunk egy tornaszobát, továbbá új dolgozói szobát kapott a nevelőszülői hálózat, s közösségi helyiséggel, illetve baba-mama csoporthelyiséggel is bővült az Űrhajós úti épület. Az udvaron pedig szintén zajlanak munkálatok.

Mint azt a kirendeltségvezető elmondta: a beruházás keretében a gyermekotthon új kerítést kap, s folyik a területrendezés ahhoz, hogy a személygépkocsiknak parkolót (ez eddig csak az otthon területén kívül volt biztosítható egy meglehetősen szűk helyen) építhessenek, illetve füvesítéssel, árnyékot adó fák telepítésével, asztalok, ülőalkalmatosságok kihelyezésével pedig méltó körülményeket teremthessenek akár az otthon 42 lakójának kikapcsolódásához, akár a családtagokkal, esetleg szülőkkel való kapcsolattartáshoz, diszkrét beszélgetéshez. Apropó, kikapcsolódás: az épület mögött új gyermekjátékokat helyeznek el és sportpályát építenek.

Már dolgoznak a kivitelezők a gyermekotthon udvarán, a beruházás őszre készül el
Fotó: Szakony Attila

– Ebben Lubics Szilvia ultrafutó lesz segítségünkre, aki most az USA Kalifornia államában, egy 217 kilométeres futóversenyen, a Badwater-en – vette át a szót Marton Balázs. – A sportoló egyébként gyakori vendégünk, nagyon sokat segít nekünk azzal, hogy a gyerekeknek sportfoglalkozásokat, illetve előadásokat tart. Most azzal szeretne támogatni minket, hogy a 217 kilométeres távot felajánlja, az ebből befolyt bevételből szeretnénk megépíteni a gyerekeknek a sportpályát, amihez számításaink szerint körülbelül 500 ezer forintra lenne szükség.

Györe Edina végül hozzátette: jó kapcsolatot alakítottak ki a környéken élőkkel és az önkormányzattal is, ezt igazolja, hogy hamarosan együttműködési megállapodást kötnek a városvezetéssel, melynek keretében a „nagy" gyerekek segíteni fognak az önkormányzati intézmények (óvodák, iskolák, stb.) karbantartási munkáiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!