Hírek

2017.05.13. 00:35

Fiatal magyar tervezők dolgozták ki a kormányablakok arculatát

A fiatal magyar dizájnerekből álló Co&Co csoport tervezte meg az integrált kormányzati ügyfélszolgálatok, azaz a kormányablakok logóját és a bútorzati koncepciótól a ruházati kiegészítőkig a projekt arculatát is - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kormányzati kommunikációért felelős államtitkársága.

MTI

Mint a közlemény emlékeztet, hétfőn országszerte 29 helyszínen nyitották meg kapuikat a kormányablakok azzal a feladattal, hogy a náluk intézhető ügyek folyamatos bővítésével, 2013-ig megvalósítsák az egyablakos ügyintézés lehetőségét.
   
A KIM 2010 szeptemberében úgy döntött, hogy a kormányablakok arculatának elkészítésével nem kommunikációs ügynökségeket, hanem tehetséges fiatal tervezőket bíz meg. A minisztérium felkérésére a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) belső, meghívásos pályázatot indított az intézmény egykori és jelenlegi diákjaiból álló dizájnműhelyek számára. A kiírásra kilenc csapat, köztük több, már jelentős referenciákkal bíró műhely jelentkezett; közülük a minisztérium kommunikációs államtitkárságának munkatársai - MOME szakértői részvétele mellett - a Co&Co csoport koncepcióját választották ki megvalósításra.
   
A tárca közlése szerint a Co&Co csoport fiatal tervezőinek nevéhez fűződik az ablakra emlékeztető, keretbe foglalt címer és a hozzá tartozó tipográfia - ez egyben a kormányablak logója is -, az ügyfélszolgálatok beltéri és kültéri arculathordozói, a táblák és további infodizájn elemek, a bútorzati koncepció, a munkatársak ruházati kiegészítői, sőt a nyomdai kiadványok arculata is. A tervezői csapat mind a 29 helyszínen személyesen konzultált a kivitelezőkkel annak érdekében, hogy a kormányablakok minél egységesebb és igényesebb arculattal nyíljanak meg.
   
A legyártott arculati elemek közül a KIM közleménye kiemeli a kormányablakok azon beltéri berendezéseit, melyek az átláthatóság és a transzparencia jegyében magyar fejlesztésű, fényáteresztő betonból, a Litraconból készültek.
   
Az arculati és beltéri megoldásokat a jövőben bővíteni, fejleszteni is tervezi a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium - zárul a tárca kommünikéje.
   
A kormányablakok hétfőn huszonkilenc helyszínen kezdték meg működésüket; a megyeszékhelyeken egy-egy, a fővárosban négy ügyfélszolgálat nyílt, és további hét megyei jogú városban - Érden, Cegléden, Vácon, Hódmezővásárhelyen, Sopronban, Nagykanizsán és Dunaújvárosban - fordulhatnak az irodákhoz az állampolgárok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!