Hírek

2017.05.01. 19:10

A mesék varázslata - Gyereknapi ajándékot adtak az óvónők a kicsiknek Lentiben

Lenti - Tágra nyílt szemű, érdeklődő óvodásokkal telt meg az elmúlt hét egyik napján a városi művelődési központ színházterme. A kicsiket színházi előadás várta ez alkalommal.

Korosa Titanilla

A közeledő gyermeknap alkalmából mese előadással készültek a lenti óvónők a térség óvodásainak, egészen pontosan Az ördög három aranyhajszála című történetet vitték színpadra.

- Olyan programot szerettünk volna ajándékba adni a gyerekeknek, amit leginkább szeretnek, ami legközelebb áll hozzájuk. És nem vitás, hogy ez a mese - mondta a programról Gál Elekné, a rendezvény házigazdája, a Lenti Napközi Otthonos Óvoda vezetője. - Ennek varázslatát felhasználva készültünk erre az eseményre, melyre a környékbeli települések óvodásait hívtuk meg. Boldogok vagyunk, hiszen összesen több mint százötvenen érkeztek Rédicsről, Csesztregről, Nováról, Pákáról, Csömödérből és Zalabaksáról. Nagy öröm számomra az is, hogy olyan lelkes kollégákkal dolgozom együtt, akik szabadidejüket nem sajnálva készültek fel az előadásra: jelmezt és díszletet terveztek és időt szántak arra, hogy a napi munka mellett megteremtsék a kicsiknek ezt a lehetőséget.

A lenti óvónők, akik nem sajnálták az időt és a fáradságot Fotó: Korosa Titanilla

Az intézményvezető hozzátette még: bízik benne, hogy az ovisok életében a hétköznapokon is mindig szerepet kapnak a mesék, melyek által bővül a szókincsük, és igazi élményként élik meg a történeteket. Még úgy is, hogy manapság igen nehéz felvenni a versenyt a digitális világ csábításaival.

A közel háromnegyed órás előadást az óvodások végig nagy figyelemmel hallgatták, majd tapssal köszönték meg az óvónőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!