Hírek

2017.04.12. 11:23

Néhol még a járdát is ellepte a kiömlő víz Magyarszentmiklóson

Magyarszentmiklós – Megkezdte a csapadékvíz-elvezető árkok kitisztítását a település önkormányzata. A munkálatok első eleme a közelmúltban realizálódott.

Horváth-Balogh Attila

Szabó Krisztián polgármester lapunknak elmondta: évek óta visszatérő probléma, hogy ha hirtelen sok csapadék zúdul a településre, akkor azt nem mindenütt bírják elvezetni a vizesárkok.

– Ezért a meglévő árokrendszert, ahol szükséges, az év folyamán kitakarítjuk és mélyítjük – hallottuk a településvezetőtől. – Ám vannak helyek, ahol nincs megfelelő áteresz, ott csak egy kis „ülepítőt" tudunk kialakítani, s ha majd lesz pénzünk, akkor ezeken a pontokon hídgyűrűket rakunk le.

Fotó: Gergely Szilárd

A polgármester hozzátette: a legkritikusabb pont a templom környéke, ahol a feltelő árokból néha kiönt az esővíz és áll a járdán, sőt, néhol már alá is mosta azt.

A kitermelt földet a Fő utca és a régi főút alkotta ypszilon-elágazó két szára közé depózták, ahol virágágyást alakítanak ki. Ugyanis az autósok – különösen a tehergépkocsik – előszeretettel vágják le az ívet és hajtanak keresztül a földes háromszögön. Innét pedig esős időben sarat hordanak fel az úttestre, ami nem szerencsés. A polgármester azt reméli: a mostantól virággal beültetett területet tiszteletben tartják majd a sofőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!