Hírek

2017.03.30. 20:02

Védekezésre képtelen embereket rabolt ki három fiatal

Összesen 13 és fél év szabadságvesztésre ítélték azt a három fiatalt, aki este, utcán támadott rá védekezésre képtelen emberekre.

Arany Gábor

A többször bíróság előtt állt 21 éves, Reziben lakó O. Dávid, a hasonló előéletű 16 éves nagykanizsai N. Csaba és a 17 éves zalaegerszegi O. Ádám tavaly október 2-án este a megyeszékhelyi Vizslaparkban akart erőszakkal pénzhez jutni. Fél tíz körül egy idős férfira támadtak rá. O. Ádám hátulról megrúgta az idős embert, aki a földre zuhant, a kezéből kiesett táskát O. Dávid felkapta és társaival a parkba futottak. Zsákmányuk néhány újság volt, ezért a Kisfaludy utca felé tartó idős ember után eredtek és újra megtámadták. O. Dávid meglökte, O. Ádám szemetesedényt vágott hozzá, amit a férfi kivédett, a továbbiaktól pedig az mentette meg, hogy egy közeli házból rákiabáltak a fiatalokra, akik távoztak. Egy órával később az Arany János utca és a Platán sor kereszteződésének közelében elektromos székkel közlekedő mozgássérült nőt támadtak meg. O. Dávid feltartóztatta a kerekesszéket, társai pedig utasával együtt feldöntötték és teljesen mozgásképtelen áldozatuktól elvették táskáját. Táblagépet, bankkártyát, igazolványokat, mobiltelefont, személyes holmikat zsákmányoltak, közel kétszázezer forint kárt okoztak. A fiatalok másnap kerültek rendőrkézre

Az egerszegi járásbíróságon tartott tárgyaláson dr. Seruga Teodóra bíró kérdésére mindhárom fiú bűnösnek vallotta magát. Pillanatnyi elhatározásuknak mondták, hogy ily módon akartak pénzt szerezni. N. Csaba arra is hivatkozott, hogy nem voltak teljesen józanok azon az estén. Hülyeség volt, ennyit tudok hozzátenni, mondta a kamasz.

A három fiatal ellen kétrendbeli, csoportosan, a bűncselekmény elhárítására koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás miatt, illetve N. Csaba ellen lopás, és O. Ádám ellen még jármű önkényes elvételnek kísérlete miatt is vádat emeltek.

Mindezekért O. Dávid 5 év 10 hónap, N. Csaba 3 év 8 hónap, O. Ádám 4 év szabadságvesztést kapott, nem jogerősen, mert mindhárman enyhítésért fellebbeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!