Hírek

2017.03.14. 14:12

A sajtóval reggeliztek - hat szervezet köszönte meg a zalai média munkáját

Zalaegerszeg – Hat szervezet köszönte meg kedden sajtóreggeli keretében a zalai média munkáját a szabad sajtó napja alkalmából.

Magyar Hajnalka

Elsőként Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos fejtette ki, a sajtó nélkül nem tudnának dolgozni, hiszen a nyomtatott és elektronikus média munkatársai juttatják el üzeneteiket az emberekhez. Elismerte, nehéz munka ez, hiszen kétféle Magyarország létezik, s nem lehet könnyű ennek megnyilvánulásait hitelesen közvetíteni úgy, hogy közben ne bántsunk meg senkit.

Elsőként Vigh László országgyülési képviselő, miniszteri biztos (középen) köszönte meg a munkát
Fotó: Katona Tibor

Héder Miklós, a Zala Megyei Kormányhivatal igazgatója Petőfit naplójából idézett egy március 15-ei bejegyzést: „ma esett le a sajtórul a bilincs". A sajtó ma is a demokrácia alapköve, s ennek jeleként a kormányhivataltól is szabadon lehet kérdezni. A lakosság közigazgatásban való eligazodását tavaly 40 sajtótájékoztató, 87 interjú, s országos fórumokon mintegy ezer megjelenés szolgálta.

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Önkormányzat elnöke ugyancsak megköszönte, hogy a sajtó folyamatosan rendelkezésre állt az itt élők tájékoztatásában, s objektíven tette ezt. Holott a gyorsan változó világban, a formálódó közéletben nem lehet mindig egyszerű középutat találni a saját erkölcsi hitvallás és a hiteles tájékoztatás között.

Dr. Sipos Gyula, Zala megye rendőrfőkapitánya azt emelte ki, méltányolja, hogy a sajtó gyorsan elfogadta az általa képviselt visszafogottabb stílust, ami a rendőrség munkájának bemutatását nem celeb és botrányközpontú szellemben képzeli el.

 

Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége igazgatója az általa képviselt féltett és óvandó terület specialitásait taglalta. Megköszönte, hogy a zalai sajtó él a szabadság jogával, de nem él vissza a gyerekek jogaival.

Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója felidézte az elmúlt év mozgalmasságát, s azon sokszínűséget, ahogy a sajtó visszatükrözte az iskolák életét. Az új év új feladatokat hozott, új köntöst adott a tankerületekre, ám reméli, a jó kapcsolat a régi marad.

Takács Ottó, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese örömének adott hangot, hogy a sajtó segítségével javíthatták a lakosság öngondoskodás iránti igényét és felelősségét, s a vészhelyzetek (hőség, hó, ónos eső) kivédésében és elhárításában számíthattak az újságírók segítő munkájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!