Hírek

2017.02.01. 13:03

Végtagtörések az ónos esőben - Galériával!

Nagykanizsán kedden kora este kezdett el esni az ónos eső, s a tulajdonságaiból adódóan azonnal jégpáncél borította be az utakat, járdákat és a társasházak előtti parkolókat.

Benedek Bálint

A Zala megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint ez idő alatt a városban nem történt közlekedési baleset.

Fotó: Szakony Attila

– Az időjárást figyelve reagáltunk, fél hatkor négy tehergépkocsival kezdtük el a főútvonalak síkosság mentesítését – mondta Molnár-Rodek Bernadett a Netta Pannónia Kft. szolgáltatási és értékesítési igazgatója. – A flotta éjjel 23 óráig dolgozott egyfolytában, míg tegnap hajnali négy órától újra munkába állt a kibővített csapatunk. A tehergépkocsik az úttestre koncentráltak, de a közlekedés szempontjából problémás terültekre is eljutottunk. Majd a járdák valamint a buszmegállók szórását végezték a kollégáink, ahogy a gyalogos brigádjaink mindvégig igyekeztek a város legtöbb pontjára eljutni és a szabadvezetésű járdákat letisztítani. Fontos lenne, hogy a házak tulajdonosai figyeljenek a saját területükre.

Molnár-Rodek Bernadett hozzátette: ezzel a fajta csapadéktípussal szemben leginkább a só hatásos. Tegnap az elegybe került még az érdesítést elősegítő dolomit zúzalék, így már közel ötven tonna anyagot használtak fel.

A tisztítás ellenére a jégpályával nem mindenki tudott megbirkózni, a Kanizsai Dorottya Kórház sürgősségi betegellátó osztályáján hosszú sorok kígyóztak.

Sejbi Sándorné Erika épp munkába igyekezett, amikor a lakóhelyétől nem messze esett el, összezúzva a bokáját.

– Próbáltam olyan helyet keresni, ahol nem csúszom el, a hóra léptem, de az sem volt jó megoldás és kizuhantam az úttestre – mondta. – Hiába feküdtem a földön, sokak kikerültek, végül az egyik házból hívták a mentőt.

A kanizsai Kollár Kármen a buszállomás egyik lépcsőjéről esett le, s bár elindult dolgozni, de a munkahelyén váratlanul rosszul lett, ezért bement a kórházba.

– Az ónos eső miatt háromszoros forgalmat bonyolítunk – mondta Dravecz József főorvos. – A betegek jellemzően végtag törésekkel és az esésekből adódó fejsérülésekkel érkeztek. Néhány közülük olyan súlyos volt, hogy műteni is kellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!