Hírek

2016.12.16. 08:10

Sikeres volt a kampány

Zalaegerszeg - Az ORFK-OBB és a DIAGEO által meghirdetett Soha ne igyál, ha vezetsz! programhoz a meghirdetése óta tízezernél többen csatlakoztak, közölte minap honlapján a baleset-megelőzési bizottság.

Zalai Hírlap

A kampány idén húsvétkor indult és a nyári fesztiválszezon alatt is folytatódott. A rendkívül sikeres kampányban eddig mintegy tízezren álltak ki a józan járművezetés mellett.

Az elmúlt években jelentősen erősödött a józan járművezetők tábora: erre utalnak a KSH hivatalos baleseti statisztikai adatai, melyek szerint míg 2010-ben 1883 ittas sofőr okozott balesetet, addig az elmúlt évben 1546 olyan személyi sérüléssel járó baleset volt, melyet ittas személy okozott.

Sokakat a baleset kockázata, a jogosítvány elvesztése, de még a komolyabb büntetés sem tart vissza az ittas vezetéstől.

Az ittasan okozott baleseteknek az összes személysérüléses közúti baleseten belüli aránya a korábbi 12-13 százalékról 10 százalék alá süllyedt. A Soha ne igyál, ha vezetsz! kampány az ORFK-OBB Józan Közlekedésért Charta és a Diageo Join the Pact programjára épült, folytatva azok jó hagyományait, bevált elemeit.

A kampány hangsúlyos eleme volt a fiatalok megszólítása a nyári fesztiválokon. Az ittas vezetés nem lehet tabu, hiszen mindenkit érintő súlyos döntés alkoholfogyasztást követően volán mögé ülni. Az egyre javuló baleseti statisztikák ellenére azt látni, hogy sokakat a baleset kockázata, vagy a jogosítvány elvesztése sem tart vissza az ittas vezetéstől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!