Hírek

2016.11.23. 14:58

Felturbózták az adventet Egerszegen

Zalaegerszeg - Csütörtöktől újra karácsonyi fényárban úszik a megyeszékhely belvárosa, kezdetét veszi az Egerszegi advent ünnepségsorozata, hangzott el szerdán a városházán tartott sajtótájékoztatón.

Fincza Zsuzsa

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere elmondta, hogy akárcsak tavaly, az idén is a Mindszenty tértől a Dísz térig húzódva fogadja a látogatókat a programjaiban és külsőségeiben is megújult adventi vásár. Új fények jelennek meg a Dísz téren, fényfüggönnyel borítják be a tulipános szökőkutat, a Tudomány és Technika Házával együtt a Városháza két oldalát és a Szalagház tűzfalát is. A város karácsonyfája mellett a zenélő óra pedig a megszokott népdal helyett a Kiskarácsony, Nagykarácsony dallamát játssza. Nem hiányzik a szelfizők kedvence, a Mikulás rénszarvassal, s majd az utolsó héten az élő betlehem sem.

A Dísz téren a megújult, illetve új pavilonok nemcsak jobban illeszkednek az ünnep hangulatához, hanem - ígérte Tóthné Prenner Bea, a KISOSZ megyei egyesületének elnöke - a kereskedők alkalmazkodnak a vásárlók igényeihez, és ennek megfelelően alakítják a nyitva tartást. Felújítva egy régi hagyományt, december 5-én délután az Ady mozinál hintóba száll a KISOSZ-Mikulás és végigvonulva a Kossuth utcán ajándékot oszt a gyerekeknek.

A Mindszenty téren a kézművesek és a karitász közösségek kapnak helyet. A negyven fellépővel megrendezésre kerülő jótékonysági koncert bevételét az idén a „Korán érkeztem” Egyesület kapja majd. Itt rendezik meg a tehetséges, ám szűkös anyagi helyzetben élő fiatalokat segítő „Adventi kézfogás” elnevezésű jótékonysági akciót is.

A Dísz téren az első gyertyát november 28-án, a másodikat december 5-én, a harmadikat 12-én, az utolsót december 19-én gyújtják meg - színes műsorokkal kísérve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!