Hírek

2016.11.10. 16:25

Elismerés az iskolának, tudás a fiataloknak

Keszthely – Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet nyert el a Közgazdasági Szakgimnázium. Az elismerést a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára adta át.

Keszey Ágnes

Főként pénzügyekkel kapcsolatos fogyasztóvédelmi ismereteket szereznek a Közgazdasági Szakgimnázium diákjai. A tudatos fogyasztóvá váláshoz tanórákon és kötetlenebb formában is sok ismerethez juthatnak, elméleti és gyakorlati feladatok, esettanulmányok révén, mint a hagyományos, mind az online kereskedelemmel kapcsolatosan. Megismerhetik például a panaszkezelést, a garanciákra és fogyasztóvédelemre vonatkozó szabályokat, a devizahitelek kockázatait és kezelési lehetőségeit, ellátogattak az értéktőzsdére, bankokba.

Siszler Katalin, az iskola igazgatója a díjjal, mellette Keszthelyi Nikoletta

– A diákok kutatást is végeztek és megszületett egy Tanulópénz kisokos című kiadvány is, mely felhívja a diákok figyelmét a hitelfelvételi csapdákra, az öngondoskodás fontosságára, bankszámlákkal, megtakarításokkal kapcsolatos tudnivalókra- emelte ki Csordás Éva igazgatóhelyettes. Többek között ezekért nyerte el a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet az intézmény, melyet csütörtökön Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár adott át.

–  Látjuk, hogy egyre fiatalabbak is célcsoportjává válnak a fogyasztói társadalomnak. Mindenképpen fontos hogy a diákok megfelelő ismerettel rendelkezzenek, hiszen nem csak a jövő fogyasztói, hanem a jövő vállalkozói is kikerülnek az iskolákból. Hogy a vállalkozói kultúra is fejlődjön, fontos, hogy a fiatal generáció tisztában legyen a jogokkal, lehetőségekkel, kötelezettségekkel – emelte ki a tudatosságra nevelés fontosságát az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!