Hírek

2016.11.24. 18:39

Beépülhet a "foghíjtelek" - Új utcanevek Egerszegen - Megváltozik a sportcsarnok neve is

Zalaegerszeg - A Tudományos és Technológiai Parkban telekvásárlást követően új gyártócsarnokot építene egy vállalkozás, amely jelenleg az Inkubátorházban bérelt ingatlanban működik.

Horváth A. Attila

A Pödör Kft. 300 millió forintos beruházása 60 új munkahelyet teremt; Zalaegerszeg közgyűlése szerdán felhatalmazta a polgármestert az ingatlan adásvételi, és a munkahelyteremtő beruházásokra vonatkozó telekárkedvezmény támogatási szerződésének aláírására.

A közgyűlés helyi díjakat érintő döntéseket is hozott. Jövőre nem emelkednek a vásári, piaci területhasználati díjak, illetve a nem lakás célú önkormányzati helyiségek bérleti díjai sem. A közterületeken nem nő a parkolási díj, a Csipke Parkolóházban viszont a gazdaságos üzemeltetés és a hiteltörlesztés teljesítése érdekében emelkedik. Kiss Ferenc (MSZP) képviselő felvetésére – eredetileg az volt a cél, hogy az alacsonyabb díjakkal a parkolóházba vonzzák az autósokat – Balaicz Zoltán polgármester úgy reagált: a díjmódosítás után is érdemes lesz a parkolóházat használni, hiszen kedvezőbb marad a díj a környező helyekéhez képest, dr. Tóth László (Fidesz) pedig jelezte: a cél nem változott, s a létesítmény kihasználtsága jelentősen nőtt az elmúlt időszakban.

Az ifjúsági és  sportcentrumban felújítják a futópályát, ehhez a Magyar Atlétikai Szövetség nyújt 125 millió forintos támogatást. Nemzetközi szabványoknak megfelelő pálya épül majd, a beruházás érdekében az új vagyonelem díj ellenében történő hasznosításáról hozott határozatot a zalaegerszegi közgyűlés. Képünkön: a Zalaszám-ZAC két versenyzője, Horváth Jázmin és Németh Panna edz a pályán
Fotó: Pezzetta Umberto

Szintén parkolóhelyeket is érint egy másik előterjesztés: a Batthyány és Kölcsey utca sarkán található, zúzalékkővel borított területet építési beruházás céljára pályázati úton értékesíteni kívánja a város. Elhangzott:  a Mindszenty-zarándokközpont megvalósulásával jelentősen változik a környék arculata, a "foghíjtelek" beépülése egységesebb utcaképet eredményez. A Mindszenty-projekttel összefüggésben pedig a börtön mellett parkolóház épül majd.

A város a déli ipari parkban is ingatlant értékesít, ez esetben már a pályázati értékelésről döntött támogatólag a testület. Az egyedüli ajánlattevő Terra Net Kft.  a területen 10 fős munkahelybővítéssel járó 280 millió forintos beruházást valósít meg.

A képviselő-testület jóváhagyta  a városi sportcsarnok elnevezésének módosítását. A névadó szponzor 2017-től 10 évre vállalja a névhasználati díj fizetését, így a létesítmény elnevezése Zalakerámia Városi Sport- és Rendezvénycsarnok lesz.  Közterületek és utak elnevezését is elfogadták a képviselők, így már van Zalaegerszegen Horizont, Kőris, Áfonya, illetve Dombtető utca, Szent Erzsébet kert, valamint Szent András park.

Ugyancsak döntés született a köznevelési intézmények állami működtetésbe vételével összefüggő megállapodásról; a részletekre visszatérünk.

A csütörtöki ülésen Pete Róbert bejelentette, hogy megszűnik a közgyűlési Jobbik-frakció, így ő, valamint Pintérné Kálmán Marianna független képviselőként folytatja a munkát.

Ezek is érdekelhetik