Hírek

2016.10.11. 16:11

Újjászületőben a besenyői kápolna

Augusztusban elkezdődött az épület külső rekonstrukciója, s a védőfóliák mögött, az állványokon a kivitelező a torony felújítását és a homlokzat vakolását végzi.

Fincza Zsuzsa

A további munkákat a mindenszentek időszakára tekintettel november 1-je után fejezik be. A beruházásról kedden Balaicz Zoltán polgármester és Gecse Péter alpolgármester, a városrész képviselője tartott sajtótájékoztatót.A 13. században emelt, többször újjáépített Árpád-kori templom felújítását az önkormányzat 2013-tól saját forrásból készíttette elő.

Gecse Péter, Balaicz Zoltán, Agg Ferenc tervező-művezető és Kónya Zoltán, a kivitelező cég  ügyvezetője (b-j) a templom előtt
Fotó: Pezzetta Umberto

2014-ben elvégezték a rekonstrukcióhoz szükséges vizsgálatokat, 2015-re elkészült a kiviteli tervdokumentáció, májusban megkapták az építési engedélyt, idén pályázatot adtak be. Ötmillió forintot nyertek, a közel 12,9 millió forintos vállalkozói díj többi részét az önkormányzat állja. Ezzel a város az elmúlt 4 évben 19 milliót költött a műemlék állagmegóvására. A kápolna belső megújításához is keresik a forrásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!