Hírek

2016.10.07. 17:53

Húsz tonna veszélyforrás

Nagykanizsa – A város több pontjáról ingyenesen elszállítják a veszélyes- és elektronikai hulladékot a napokban.

Benedek Bálint

Az akció rendkívül népszerű a lakosság körében, tegnap például az első megállóhelyen a Zemplén utcában közel ötvenen várták a hulladékkezelést végző cég járműveit.

Fotó: Szakony Attila

Szelektíven gyűjtjük otthon a szemetet, a veszélyeseket elkülönítve tároljuk – fogalmazott Pálfi Tímea. – Mindig ilyenkor hozom a felgyülemlett gyógyszereket, elemet és festéket.

A veszélyes anyagok gyűjtését már tíz éve végzi a cég, 2013-ban az elektronikai hulladékokat is fogadják.A háztartásokban képződő festékmaradványok, lakkmaradékok, lejárt szavatosságú vegyszerek, elemek, akkumulátorok, fáradt olaj, és használt sütőolaj, illetve mezőgazdasági vegyszer maradványok kerülnek hozzánk – fogalmazott Molnár-Rodek Bernadett, a Futurus-Pannonia Nonprofit Kft. szolgáltatási és értékesítési igazgatója. – Ezeket az erre alkalmas veszélyeshulladék égetőben valamint a lerakóban ártalmatlanítjuk. Az elektronikai cikkek pedig egyéb hasznosító üzemekbe kerülnek.

A szakember hozzátette: a városban egy-egy gyűjtés során akár 10,5 tonna veszélyes és 10 tonna elektronikai hulladék is összegyűlhet, ami azt bizonyítja, hogy mindenki sokat tesz a környezetért és annak védelméért.

A mostani akció alatt a város területén és a városrészekben négy napon keresztül 17 helyszínen adhatják le a városlakók a környezetre ártalmas hulladékokat.

Fotó: Szakony Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!