Hírek

2016.09.26. 15:13

Kamasz lányt akartak prostituálni

Zalaegerszeg- Állami gondozott kamasz lányt akartak prostitúcióra rávenni; a három férfi ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A 15 éves lány óvodáskorától lakásotthonban él, ám az elmúlt két évben rendszeresen megszökött. Több százszor hagyta el engedély nélkül az otthont, emiatt nem egyszer körözték is. Egyik ilyen szökésekor, ez év február végén, március elején ismerkedett meg a többszörösen büntetett, 26 éves K. Róberttel és a 34 éves O. Gáborral. Ezt követő találkozásaikon beszámolt arról is, hogy mennyi idős és még a gyermekotthonban lakik. Ilyen előzmények után találkoztak össze megint a lánnyal március 26-án estefelé az egerszegi plázában. K. Róbert ekkor arról kezdte győzködni a kamaszt, hogy prostitúcióval, napi 4-5 ember elintézésével könnyen kereshetne 50-60 ezer forintot is. Ehhez ő szerezné a kuncsaftokat, O. Gábor pedig biztosítaná a lakást, amiért bérleti díjat kell fizetni, a bevételt pedig megfeleznék. Arról is kioktatta, hogy a vendégeinek nem beszélhet a koráról, lakóhelyéről és álnevet használjon.

A lány hajlott a rábeszélésre, ezért a férfiakkal tartott O. Gábor lakására. Itt K. Róbert „kipróbálta” a lányt, majd az éjszaka közepén elmentek a nagybátyjáért, az emberkereskedelemért korábban már elítélt, 47 éves B. Ferencért, hogy ő is tegyen próbált. A lány az idősebb férfi kérdéseire őszintén válaszolt, de ez sem akadályozta meg a próbát, amiért B. Ferenc 10 ezer forintot fizetett. A pénzt a lány átadta a konyhában várakozó K. Róbertnek és O. Gábornak. Utóbbi ez után hazavitte barátait, majd pár holmit vásárolt a lánynak, aki a másnap estére már meggondolta magát és elmondta ismerősének, hogyan járt. Az illető bejelentést tett a rendőrségen, ami alapján eljárás indult a három férfi ellen. Négy nappal később a bejelentést tevő férfi az utcán összetalálkozott O. Gáborral, aki rátámadt, földre rántotta, többször megrúgta és megfenyegette, hogy folytatása lesz a történteknek.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a két fiatalabb férfi ellen tizennyolcadik életévét be nem töltött személy prostitúciójának elősegítése, míg az idősebb esetében gyermekprostitúció kihasználása miatt emeltek vádat A bejelentőt megtámadó férfinak ezen kívül testi sértés miatt is felelnie kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!