Hírek

2016.09.23. 18:30

Élj a szíved szerint!

Zalaegerszeg - A fenti mottó jegyében zajlottak tegnap a szív világnapi rendezvények a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Magyar Hajnalka

A szív- és érrendszeri betegségek ma több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és egyéb halálok együttesen. Nem veszíti tehát aktualitását az évente megrendezett szívünk napja sem, ami elsősorban a rizikófaktorok kiszűrését, valamint az ismeretterjesztést szolgálja.

Hegyi Lajos és felesége ugyancsak részt vett a szűrésen, ahol Folyi Éva és Kele Bernadett is segítségükre volt a méréseknél
Fotó: Pezzetta Umberto

Ennek jegyében számos díjtalan szűrésre kínáltak módot a szervezők: a Zalaegerszegi Kardiológiáért Alapítvány, a betegegyesületek, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház, a szakdolgozói kamara és népegészségügyi főosztály. A megszokott méréseken túl (vérnyomás, testsúly, testzsír, vércukor, hastérfogat, koleszterin, testtömeg index) a mell önvizsgálatára is okították a hölgyeket, a kamara pedig egészségügyi keresztrejtvénnyel szórakoztatta a nyereményre vágyókat.

A program előadásokkal folytatódott, ám ezt megelőzően még a gyógytornász átmozgatta a résztvevőket.

A megnyitón Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Halász Gabriella, a megyei kórház főigazgatója szólt a betegellátás javítását célzó törekvéseikről. Ezt követően dr. Németh Barnabás főorvos tartott előadást A koleszterin igaz története címmel. A rendezvény műsorral zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!