Hírek

2016.08.31. 17:48

Hamis rendszámmal - Félszáznál több gépkocsit hozott be külföldről

Zalaegerszeg - Félszáz autót hozott be külföldről hamis rendszámtáblákkal az a férfi, aki ellen minap emeltek vádat.

Arany Gábor

A vádiratba foglaltak szerint H. Roland évek óta foglalkozik gépkocsi adásvételével, rendszám nélküli járműveket hoz be az országba értékesítésre. Hogy ezekkel közlekedni tudjon, tavaly március 17-én a fővárosban egy ismeretlentől 180 ezer forintért ideiglenes, azaz P jelzésű rendszámot vásárolt a hozzá tartozó ideiglenes forgalomban tartási engedéllyel és gépjármű indítási naplóval. A hamis engedély szerint a rendszámot egy budapesti kft. használhatta ez év március közepéig. Az adásvétel lebonyolításakor H. Roland munkaszerződést is aláírt, miszerint az említett kft. alkalmazottja gépkocsivezetőként. H. Roland ezt követően közel öt hónap alatt félszáz gépjárművet használt hetvennél több alkalommal a P-rendszámmal.

Ausztriából, Németországból hozott autókat ily módon, de a hazai utazásaihoz is felszerelte a rendszámot. Tartott mindez augusztus másodikáig. Aznap H. Roland két, Ausztriából behozott gépkocsit kívánt Pápára vinni. Ehhez felszerelte a P-s rendszámot az egyikre, a másikra pedig azt a német rendszámot, amit évekkel korábban szerzett ismeretlen körülmények között. Utóbbi autó vezetésére volt feleségét kérte meg. Így indultak el, ám Devecserben a rendőrök igazoltatták őket és kiderült a csalárdság. A nyomozás feltárta, hogy a német hatósági jelzést korábban egy BMW-re adták ki, az ideiglenes P-rendszámot pedig az ügyhöz nem kapcsolódó magyar cég kapta.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a férfi ellen 51 rendbeli egyedi azonosító jel meghamisítása, valamint közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség, egyben letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság rendelje el a Németországban költségvetési csalás miatt a férfira három év próbaidővel kiszabott 20 hónap börtön végrehajtását is. A nőt egyrendbeli egyedi azonosító jellel visszaéléssel vádolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!