Hírek

2016.07.15. 14:54

Duális szakképző központ épül Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – Az országban elsőként duális szakképző központot hoznak létre a városban. A tervek szerint szeptemberben a Göcseji úton, a volt nyomdaépületben indulna 9.-es szakmunkástanulók számára a gyakorlati képzés.

Hajdu Péter

Olyan modell megvalósítása volt a cél, amely a helyi vállalkozók és a szakképzésben résztvevő intézmények igényeit, valamint az önkormányzat elvárásait foglalja egy rendszerbe. Az új kezdeményezést Gecse Péter és Vadvári Tibor alpolgármesterek ismertették tegnap. Folyamatban van a Zalaegerszegi Duális Szakképző Központ Kft. megalakítása.

A gazdasági társaságban az önkormányzat 16,3 százalékban tulajdonos, a többi tulajdonostárs helyi gazdasági vállalkozás. A központ egy speciális tanműhely lesz, amely elsősorban alsóbb évfolyamokon nyújt gyakorlati képzési lehetőséget a tanulóknak. A város biztosítja a területet és az infrastruktúrát, a cégek pedig a működtetésben és az eszközök beszerzésében vesznek részt.

Először gépi forgácsoló és hegesztő szakmákra alapoz a központ, amelynek bevételt is kell produkálnia. A végleges helye viszont nem itt lesz, hanem a kiegészítő parancsnokság és a Munkácsy iskola közötti területen, ahol pályázati pénzből korszerű csarnokot fognak építeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!