Hírek

2016.04.04. 13:39

Thúryra emlékeztek

Nagykanizsa - A Thúry György Szakképző Iskola névadójának 445 évvel ezelőtti halálára a diákok íjász versennyel és szellemi vetélkedővel emlékeztek.

Benedek Bálint

Rábavölgyi Attila a tagintézmény vezetője szerint azért fontos az interaktív megemlékezés, mert a környezetünkről, a nemzetünkről tudnunk a legkevesebbet.

- Célunk és szándékunk az, hogy a jövőben hozzánk érkező diákok tudják azt, hogy ki az úr, aki a 16. század végén az életét áldozta a nemzetért, Európa védelmében - így Rábavölgyi Attila. - Az intézmény 1957 óta viseli a végvári vitéz nevét, s kevesek gondolnák, hogy az iskolában elsajátítható szakmák szorosan kötődnek Thúryhoz. Akkoriban az ellátásért gyakran felelt a vitéz, olykor saját zsoldját ajánlotta fel annak érdekében, hogy a katonáit étellel és itallal lássa el, hogy azok erősen álljanak ki a hazáért.

Az interaktív esemény legnépszerűbb programján az iskola udvarán a Kanizsa Íjász Egyesület segítségével 12 csapat három dimenziós állatokra vadászott. Itt a „thúrys” Horda csapat nyert. A szellemi vetélkedőn, a szintén helyi Keri lovagok együttes végzett az élen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!