Hírek

2016.04.03. 17:07

Konferenciát szervezett a Doktoranduszok Országos Szövetségének agrártudományi osztálya

Lendva – Vidékfejlesztés a Muravidéken címmel szervezett konferenciát a Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSZ) agrártudományi osztálya szombaton a Bánffy Központban.

Korosa Titanilla

A tanácskozás célja az volt, hogy a DOSZ is hozzájáruljon a Muravidék fejlődéséhez, versenyképességének növeléséhez, és elősegítse a kétoldali kapcsolatok kialakítását. A konferencián főként a mezőgazdaság és a turizmus helyzete került szóba.

Több egyetemi oktató, valamint muravidéki és zalai szakember is előadást tartott a rendezvényen. Egyebek mellett szó volt a határon átnyúló gazdasági kapcsolatokról, a muravidéki települések magyar népességének helyzetéről, de a témák között hallhatott a közönség a Lendva-hegyi borturizmus fejlődéséről, a biogazdálkodásról és a magyarországi sertéstenyésztésről is.

Szabó Péter,  a konferencia főszervezője, a DOSZ agrártudományi osztályának elnöke

A konferencián részt vett dr. Mezei Dávid Csaba, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára, aki az agrárium, az élelmiszeripar helyzetéről beszélt és bemutatta a vidékfejlesztési programot. Mellette dr. Göncz László, a szlovén parlament magyar képviselője is köszöntötte a vendégeket és összefoglalta az agrárjellegű muravidéki területek elmúlt néhány évtizedes gazdasági fejlődését.

dr. Mezei Dávid helyettes államtitkár is előadást tartott

Szabó Péter, a konferencia főszervezője, a DOSZ agrártudományi osztályának elnöke a fejlesztési lehetőségekről szólva kiemelte: a térség erőforrásaival és a vidékfejlesztésben rejlő lehetőségek kiaknázásával ez a régió egy európai szinten is elismert, prosperáló és erős gazdasági térséggé fejlődhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!