Hírek

2016.03.29. 14:46

Matekverseny zalai diák résztvevőkkel

Az élmezőnyben végeztek a zalai diákok a múlt héten megrendezett országos matematikaversenyen.

Zalai Hírlap

Pajor László, a kecskeméti Zrínyi Ilona iskola által hazai és határon túli magyar iskoláknak kiírt és idén huszonhetedik alkalommal megrendezett matematikaverseny zalai főszervezője arról tájékoztatta lapunkat, hogy az országos döntőt a húsvét előtti héten szerdától péntekig rendezték Kecskeméten. A megméretésre 690 diák kapott meghívást a megyei fordulók eredményei alapján. Zala hat városának nyolc iskolájában a megyei forduló 1372 résztvevővel zajlott, a legjobb 14 jutott el az országos döntőbe. Ott az általános iskolások közül az 1-20. helyezettek, míg a gimnazisták közül az 1-10. helyezettek vehettek át jutalmat.

Megyénkből a legjobb eredményt a nagykanizsai Batthyány Gimnázium 10. osztályos tanulója, Busa Máté érte el. Erdős Gábor tanítványa a 6. helyen végzett.

Az általános iskolások közül a legjobb eredményt a teskándi Csukás István iskolából Sági Kornél Ábel érte el, a 8. helyezéshez Csaba Gyula felkészítése segítette.

További díjazott volt a 3. osztályos Kiss Balázs Viktor, a zalaegerszegi Eötvös iskola tanulója, ő a 12. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!