Hírek

2016.02.03. 15:54

Drogosok foglya a lányom! - állította az apa

Zalaegerszeg – Ellopott autó, bedrogozott és fogva tartott lány - a bejelentések azonban nem voltak igazak, a következmény sem maradt el.

Arany Gábor

Testvérét hozta kellemetlen helyzetbe az 50 éves zalaegerszegi F. Csaba, amikor arról értesítette őt telefonon 2014. augusztus 9-én, hogy a zalaegerszegi Kertvárosban az egyik áruház mögött általa leállított gépkocsija eltűnt. Ezért kérte, helyette tegyen a lopásról rendőrségi feljelentést. Miután a testvére meggyőződött arról, hogy az autó valóban nem található, megtette a feljelentést a kapitányságon. Ott azonban közölték vele, hogy az említett autóval augusztus 9-én hajnalban a város határában az Alsóerdőnél ismeretlen személy balesetet okozott, majd a járművet lezárta és hátrahagyta. Ezt követően a férfi elmondta, hogy hozzátartozója kérésére tette meg a bejelentést.

A történtek alapján F. Csaba ellen az egerszegi ügyészség büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetése miatt emelt vádat.

A másik, szintén vádemelésig jutott ügyben a lánya döntésébe belenyugodni nem tudó apa tett bejelentést a rendőrségen. A 40 éves G. Lajos tavaly augusztus 5-én délben és két nappal később kora hajnalban arról tájékoztatta a hatóságot, hogy tudomása szerint egy dióskáli házban kábítószert fogyasztó és általa megnevezett személyek arra vették rá fenyegetéssel vagy kábítószer adásával az ő 19 éves lányát, hogy a szülői házból elköltözzön és társaival rövidesen Hollandiába utazzon. A férfi szerint a lánya nem önszántából cselekszik, emiatt és a kábítószer-fogyasztók leleplezésére kérte a rendőrség beavatkozását. A bejelentés alapján augusztus 5-én dél tájt rendőrségi ellenőrzésre került sor a megadott címen, de bűncselekményre utaló körülmények nem merültek fel. A férfi nem nyugodott ebbe bele, mert augusztus 7-én személyesen is megjelent a keszthelyi kapitányságon, és azt állította, hogy a lányát bedrogozva fogva tartják Dióskálon. Ez alapján délután a rendőrök ismételten megjelentek a megadott címen, ahol a 18. évét már betöltött lány közölte: saját akaratából van együtt a barátjával. Ez alkalommal sem volt semmi jele a kábítószer fogyasztásának.

Az apa a bejelentéseivel valótlanul azt állította, hogy lánya ismerőse személyi szabadság megsértése, valamint kábítószerrel visszaélés bűntettét követte el.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba az esetről tájékoztatást adva közölte, hogy a férfi ellen hamis vád bűntette miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!