Hírek

2015.12.18. 16:31

Átadták a Zalaegerszegért-díjakat

Zalaegerszeg – Átadták pénteken a Zalaegerszegért-díjakat, kilenc magánszemély és egy közösség részesült a városi elismerésben.

Szabó Judit

A díszteremben tartott ünnepségen Balaicz Zoltán polgármester mondott köszöntőt, kiemelve: Zalaegerszeg mindig megbecsülte és elismerte azokat a polgárait, akik a város közös ügyének szolgálatára, a közösség boldogulásának elősegítésére tették fel életüket. Akik most kapnak díjat, szintén a jó utat választották, és tevékenységük, életútjuk, eredményeik méltóvá tették őket arra, hogy a közösség kitüntetéssel ismerje el őket, mondta.

A polgármester beszéde után dr. Pál Attila, a megyei önkormányzat elnöke köszöntötte a zalaegerszegieket a rendezett tanácsú várossá válás 130. évfordulójára emlékező ünnepi év alkalmából. Rámutatott, hogy a megye partner Zalaegerszeg fejlesztésében, és továbbra is készen áll támogatni, hogy a város „erős bástya legyen az ország gazdasági és politikai életében".

Vigh László országgyűlési képviselő a több mint egy éve megválasztott zalaegerszegi városvezetés érdemeit méltatta a beszédében.

Ezt követően a polgármester átadta a Zalaegerszegért-díjakat a kitüntetetteknek.

A városhoz korábban is ezer szállal kötődő, de két éve hivatalosan zalaegerszegi lakos Buday Mihály festőművész, tanár a helyi művészeti életben és a diákok képzőművészeti nevelésében kifejtett tevékenységéért kapott Zalaegerszegért-díjat.

Kiss Bódog Zoltán, a Zala Megyei Önkormányzat nyugalmazott elnöke, a Politikai Foglyok Országos Szövetsége Zala Megyei Szervezetének elnöke a megye és a város fejlődése érdekében végzett tevékenységével és a közösségi életben való aktív részvételével érdemelte ki az elismerést.

Kovács József nyugalmazott testnevelő tanárt (Kilián-iskola) – mint elhangzott, „a zalaegerszegi röplabda motorját" – egyebek mellett az utánpótlás-nevelésben elért eredményeiért tüntették ki. Az Eötvös-iskolából idén nyugdíjba vonult Pesti Lászlóné a magyar nyelv és irodalom, a Ganz-iskolából nyugállományba vonult Pintér László pedig a matematika-fizika tanításában elért sikereiért vehetett át elismerést.

Zalaegerszegért-díjban részesült Szabó Vilmos evangélikus lelkész az egerszegi vallási életben 14 éven át kifejtett munkájáért, valamint Tóth János, a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum igazgatója az intézmény fejlesztéséért.

Dr. Tóth Zoltán, a Zala Megyei Kórház Patológiai Osztályának osztályvezető főorvosa is átvehette a díjat az osztályon negyvenkettedik éve folytatott magas színvonalú munkájáért.

Vincze Gyulát, a Báthory-iskola nyugalmazott igazgatóját a kimagasló pedagógiai és intézményvezetői tevékenységéért részesítette az önkormányzat Zalaegerszegért-díjban, az idén tízéves Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesülete pedig a látássérültek életminőségének javításáért kapott díjat. Az elismerést Jelenics Ferenc elnök vette át.

A műsorban közreműködött a Liszt-iskola kórusa, a szintén Liszt-iskolás Gergály Ildikó, valamint a Dózsa-iskolába járó Zalavári Lola és Zalavári Gergő pedig mesemondással tette szebbé az ünnepi rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!