Hírek

2015.11.18. 15:09

Vajda László ORÖ-képviselő titkos hangfelvétellel érvel

Zalaegerszeg, Budapest – Vajda László, az Országos Roma Önkormányzat képviselője szerdán sajtótájékoztatón mutatta be a titkos hangfelvételt az ORÖ két héttel ezelőtti kudarcba fulladt üléséről.

Arany Horváth Zsuzsa

A hangfelvétel a mohácsi közgyűlést idézi, mondta a zalaiakat is képviselő roma politikus,

– A felvételen hallható személy nem más, mint Farkas Flórián, aki egyben miniszterelnöki biztos. A felvételen jól hallhatóan Farkas Flórián durván beavatkozik. Miniszterelnöki biztosként pozícióját, befolyását és politikai hatalmát felhasználja, hogy az általa javasolt és megválasztott Hegedűs István elnököt eltávolítsa tisztségéből. Az általa támogatott képviselőket arra utasította, hogy a közgyűlést meg kell zavarni, a napirendi pontokat nem kell megszavazni, és ha szükséges, akár nagyobb rendbontást is el kell követni.

(Az ülést még az előtt be kellett rekeszteni, hogy megtárgyalhatták volna az 5 milliárd forintos roma felzárkóztatási program pénzköltéseiről szóló előterjesztést. A Híd a munka világába program pénzeivel a korábbi elnök, Farkas Flórián nem tud elszámolni, a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Központi Nyomozó Főügyészség sikkasztás, hűtlen kezelés miatt vizsgálatot folytat, de eredményről eddig még nem számoltak be.)

Vajda László jelezte, a közgyűlés napján Farkas Flórián találkozott az őt támogató képviselőkkel, akiknek kiosztotta a „feladatokat".

– Ez a személy képviseli a magyar kormányt és a magyarországi cigányságot. Ezzel a hangfelvétellel bebizonyosodott az, hogy most már a kormány sem tarthatja vissza Farkas Flóriánt, távoznia kell a közéletből. Mint miniszterelnöki biztosnak az lett volna a feladata, hogy az EU-s programokat valamint az EU-s pénzeket hasznosan lehessen elkölteni, de ő sajnos nem azzal foglalkozik – mondta Vajda László.

Az elmúlt időben sok kritika és vád érte az Országos Roma Önkormányzatot, így az ORÖ által működtetett iskolák dolgozóinak bérkifizetése nem történt meg. A szolnoki Dr. Hegedűs T. András iskolában a kormányhivatal vizsgálata megállapította, közel 21 millió forint többlet normatívát hívtak le, és használtak fel. A fenntartói jogokat itt is Farkas Flórián képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!