Hírek

2015.11.12. 14:27

Segítsünk Tímeának! - Péter fiát a baki általános iskolában kerestük fel

Bak – Az osztálytársak úgy döntöttek, a kirándulásra, koncertre befizetik Peti helyett a díjat. Akinek három testvére van, a családfő nemrég tragikus körülmények közt halt meg, tetemes anyagi gondok között hagyva Hajas Tímeát, az édesanyát.

Arany Horváth Zsuzsa

Komoly hitel a házon, amelynek havi díját a családi pótlékból vonják le a bankban, elmaradt rezsifizetés, ami azért gyűlt fel többszáz ezer forintra, mert a munkanélküli lett a férfi, aki lelkileg belerokkant abba, hogy minden igyekezete ellenére sem tudja eltartani a családját, GYES-en lévő párját.

Norina és Tímea a máltai szeretetszolgálat tartós élelmiszer adománycsomagjával, ami plüssjátékot is rejtett (Fotó: Pezzetta Umberto)

Mindezt látva döntött úgy szerkesztőségünk, hogy a hagyományos karácsony előtti jótékony akciónk keretében a baktüttösi családot támogatjuk, természetesen olvasóink közreműködésével. A „Segítsünk Tímeát!” akciónk pár napja alatt is érzékeljük, olvasóink segítőkészségét. A tönkrement konyhai tűzhely helyett lesz új, a máltai szeretetszolgálat tartós élelmiszer csomagját csütörtökön mi vittük el Tímeának, (A két és fél éves Norina úgy szorongatta a levestésztát, mint valami becses játékot..., így készülhetett paradicsomleves ebédre.) Alsópáhoki család arra járván, szintén juttatott élelmiszert, ruhát.

Csütörtökön útba ejtettük a baki általános iskolát, ahol Tímea nagyfia, Péter tanul.

– Szeret benne lenni a csínytevésekben, a kétkezi munkát szereti, ám a leülős, szöszölős tanuláshoz kevesebb a türelme – mondja Vera néni a kissé zavarban lévő fiú jellemzésként, tekintetével simogatva tanítványát. Az osztálytársak közül Adrián a nagy barát, szinte együtt nőttek fel, születésük óta ismerik egymást.

Ebben az osztályban is működik az erőszakmentes kommunikáció (EMK) program, amellyel különlegesen hatékony módon dolgozzák fel az egymás közti konfliktusokat a diákok.

– Természetesen itt is van vita, de sokkal hamarabb lezárul, megbeszélik, megoldják a gyerekek, s ennek hasznát látja Peti is – teszi hozzá az osztályfőnök.

– Jó a humora, én bírom – mondja Kinga Petiről.

Bohár Adrián, Dezső Péter, Karsai Kinga, osztályfőnök: Reizer Ferencné (Fotó: Pezzetta Umberto)

Ő persze közben egyik lábáról a másikra áll, s megígéri, jobban tanul. Hiszen ezzel hálálhatja meg legjobban a feléje forduló figyelmet.

– A gyerekek jöttek hozzám a tragédia után, „Vera néni, most éreznie kell Petinek, szükség van rá, elfogadjuk olyannak, amilyen”. Büszke vagyok rájuk – a tanárnő szavai hosszan csengenek a fülünkbe.

Számlaszám:

MKB Bank 10300002-10583135-49020119

Közlemény: karácsonyi adomány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!