Hírek

2015.11.16. 18:23

Segítsünk Tímeának! - A baki óvodában, Mózes csoportjában jártunk

Bak - Többnyire a testvérei viszik az oviba a huncut szemű ötéves Mózest, aki pontosan tisztában van a családot ért tragédiával.

Arany Horváth Zsuzsa

- A vonat elé szaladt az apukám, mert nagyon szomorú volt - ezt hallották az óvónők az ötéves kisfiútól, amikor a tragédia után először ment óvodába. A 37 éve itt dolgozó Gáspárné Lövei Máriához (aki egyben az intézmény gyermekvédemi felelőse) és Gaál Krisztinához, aki 18 éve kötelezte el magát a kisgyerekek nevelésének. Megtudjuk, Maricához járt már Mózes anyukája, Tímea is. („Gyönyörű kislány volt, nagy masnis copfokkal", emlékszik Marica. „Akkor még élt az édesanyja, aki 9 évesen vesztett el").

Tímeának kijutott az élet árnyékos oldalából. Korán lett anya, majd tragikus körülmények közt vesztett el két férfit is, a gyermekei apjait.

Mára pedig végképp nagyon nehéz anyagi és lelki nehéz helyzetbe került, egyedül maradván négy gyerekkel. Akik közül olvasóink már megismerkedhettek a két nagyobbal, Virággal és Péterrel. A család támogatására vállalkozott lapunk kiadója, hogy a karácsonyuk könnyebb és a lehetőségekhez képest vidámabb legyen.

Gaál Krisztina és Gáspárné Lövei Mária óvónő között Mózes rajzol. Személyre szabott odafigyelésben van része az oviban
Fotó: Katona Tibor

Mózes két éve jár a szépen felújított baki óvodába, ahol igazán kellemes környezetben töltheti a napjait. Otthon ez nem mondható el, hiszen a munka nélkül maradt családfő kiesett jövedelme miatt a hitelre vásárolt kis házat nem tudják felújítani, pedig nagyon ráférne. A legjobban talán a fürdőszoba hiányzik, de még a vízdíj fizetésével is elmaradt Hajas Tímea. A fürdéshez szükséges meleg vizet egyelőre csak fazékban melegítve tudja előállítani.

Mindebből Mózes talán kevesebbet érzékel. Eleven kisgyerek, fizikuma megfelel a korának, mentális, értelmi fejlődése az odaadó óvónők jóvoltából biztosított. Ottjártunkkor például bizonyította, ügyesen használja mindkét kezét, ha például az olló használatáról van szó. Most a felhívásunk nyomán kapott bakancsnak örül, legjobban.

- A szülők már másnap hoztak nekik élelmet, még tyúkot is - mondja az ovi vezetője, Vizsiné Kalugyer Gyöngyi.

Számlaszám:

MKB Bank 10300002-10583135-49020119

Közlemény: karácsonyi adomány

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!