Hírek

2015.08.16. 13:37

Városünnep kitüntetésekkel - 15 éve a Zala Menti Napokon kapták meg a város címet

Zalalövő – Kirakodó vásár, kiállítások, koncertek és fogathajtás tette látványossá minden korosztálynak a Zala Menti Npok rendezvénysorozatát.

Hajdu Péter

Szombatra kézműves utcává vált a művelődési ház előtti terület, a vásárosok saját készítésű dísztárgyakat, mézet, őrségi édes készítményeket, játékokat kínáltak. Reggel táncosok, zenészek és római légiósok felvonulása jelezte, hogy kezdődnek a programok, amikre több helyszínen, a parkban, az iskola udvarán felállított sörsátorban, a Római Szabadidőparkban, a Borostyán-tónál került sor. A művelődési házban tartott megnyitó előtt Zalalövő akkor és most címmel vetített képeken mutatták be a város évtizedekkel ezelőtti házait, embereket, és a mai helyszíneket. A megnyitón Pintér Antal polgármester emlékeztetett rá, hogy a kulturális rendezvénysorozatot már harminckettedik éve rendezték meg, és tizenöt évvel ezelőtt a Zala Menti Napok keretén belül vették át a városi címet és a város kulcsát.

– Közösséghez tartozni felemelő, örömteli érzés, és számtalan előnnyel is jár. Közösséget létrehozni, fenntartani, és azt szüntelenül fejleszteni már embertpróbáló feladat – mondta többek között Pintér Antal, hozzátéve, a fejlődésre kínálkozó lehetőségeket meg kell ragadni, és város a fejlesztésében sok tennivaló van még.

Az első sorban a kitüntetettek: Németh Ferenc, Fábián Ádám, Tóth Róbertné, Laki Imre és Háry Szabolcs (az Elanders Kft. ügyvezetője), mögöttük Pintér Antal és Vigh László. Fotó: Katona Tibor

Vigh László országgyűlési képviselő megnyitó beszédében Zalalövő fejlődéséről szólt. A folyamatban levő beruházások közül kiemelte a várost elkerülő utat, ami 13 milliárd forintból épül, és a megye jelenlegi legnagyobb beruházása. Emellett szólt az épülő mentőállomásról, az iskola felújításáról, s mint hozzátette, ha a folyamatban levő fejlesztéseket összeadjuk, akkor Zalalövő a megye települései közül az, amelyre a legtöbb fejlesztési pénz jut ebben az évben.

A megnyitó után kitüntetéseket adtak át, és kihirdették Zalalövő borát. A Borbarát Kör által szervezett borverseny eredménye alapján Pintér Antal polgármester oklevelet adott át Németh Ferencnek, akinek a bora ezzel elnyerte a Város Bora címet.

Ezt követően emléklapokkal köszönték meg a véradók munkáját.

Idén Új kitöntetést alapítottak, a Zalalövőért Ifjúsági Díjat, amit elsőként Fábián Ádám tanuló vehetett át a színjátszó körben, és más, kulturális rendezvények szervezésében végzett munkáért. Zalalövő Szolgálatáért Díjjal ismerték el Tóth Róbertné gondozónő munkáját. Zalalövőért Díjat kapott Laki Imre helyi lakos, valamint az Elanders Hungary Kft.

A megnyitó után a művelődési házban megnyitották Preisz József órásmester Megáll az idő című órakiállítását, valamint Józsa Sándor festőművész kiállítását. Délután harmonika koncert, régi római játékok, autós bemutató, humorista műsora szolgált kikapcsolódásként. A tegnapi programok közt zajlott le többek között az a fogathajtó verseny, ami az október 10-én a városban megrendezendő országos C-kategóriás verseny Zala megyei pontszerző fordulója volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!