Hírek

2015.08.12. 12:01

Barátkoztak, versenyeztek - Német társaikat látták vendégül a murakeresztúri tűzoltók

Murakeresztúr - Németországból, pontosan Neuenbürgből érkeztek tűzoltók a közelmúltban, hogy a helyi önkéntes tűzoltókkal közösen ünnepeljék meg a két egyesület több mint húsz éves múltra visszatekintő baráti, szakmai kapcsolatát.

Pásztor András

Mint azt Pál Attila, a Murakeresztúri Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke elmondta: a neuenbürgi és a murakeresztúri önkéntes tűzoltók között idestova 21 éve tart a baráti kapcsolat.


Az önkéntes tűzoltók a Mura parton is megfordultak, s ha már a víz közelében voltak, rövid csónakázásra is szakítottak időt Fotó: MÖTE

- Német barátaink utoljára négy évvel ezelőtt jártak nálunk, így érkezésük után megmutattuk nekik, hogy mi változott az egyesület életében az elmúlt időszakban - mondta Pál Attila. - Másnap, szombaton a Mura parton tartottunk sportnapot, melynek keretében csónakázásra, röplabdázásra, focizásra, úszásra is nyílt lehetőség, s természetesen a bográcsozás és a sütögetés sem maradt ki a programból. Vasárnap is remek programot sikerült szervezni, hiszen átruccantunk Sveta-Maria-ra horvát barátainkhoz, ahol magyar, német, horvát kocsi fecskendő versenyt rendeztünk. A fiatalabb tűzoltók számára újdonság volt a feladat, sokan ugyanis csak fényképeken láttak eddig ilyen eszközöket. Az eredményhirdetés után az is kiderült, hogy nem csak a német tűzoltóknak, hanem nekünk is van hová fejlődnünk. A hétfői nappal eljött a búcsú ideje, mikor is átvettük Thomas Veeis parancsnoktól a 2017 évi meghívást aminek természetesen szívesen teszünk eleget.

Mint azt Pál Attila elmondta: az egyesület élete nem áll le, a csapat szeretné tovább javítani saját környezetét, illetve a tűzoltószertár megújítása, az új eszközök beszerzése is a jövő feladata lesz.

- Az egyesület működése eddig is pályázati forrásokból és egyéb támogatásokból volt biztosítva, ezt a jövőben is szeretnénk megoldani fogalmazott az egyesület elnöke, aki hozzátette: nagy öröm számunkra, hogy az idei évben sikerült egy 9 személyes kisbuszhoz jutniuk egy pályázat eredményeként. Ez a jármű ahogy a többi felszerelés az egyesület munkáját segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!