Hírek

2015.06.02. 14:08

Kikötői változások: eladta tulajdonrészét a miniszterelnök veje

Keszthely - Eladta a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft.-ben lévő tulajdonrészét Tiborcz István.

Keszey Ágnes

A keszthelyi – Zámor térségében lévő – vitorláskikötő akkor lett országos hírű, amikor az év elején és tavasszal az országos sajtóban cikkek jelentek meg arról, hogy a miniszterelnök veje a vízi létesítményt év eleje óta üzemeltető cég egyik tulajdonosa.

Tiborcz István eladta részesedését, így már nincsen érdekeltsége a kikötőben.

Friss sajtóértesülések szerint a miniszterelnök veje április végén eladta több érdekeltségét. Lapunk megkereste a kikötőt üzemeltető cég vezetőjét.

– Ahogyan a sajtóban is megjelent, Tiborcz úr a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft.-ben eladta tulajdonrészét, mégpedig annyiért. amennyiért korábban a cégben részt vállalt. Nem lépett senki az említett Green Investment Kft. helyére, a tulajdonrész a korábbi tulajdonosok között került felosztásra. Erre vonatkozó információk a céginfó adatbázisain keresztül mindenki számára elérhetőek – közölte érdeklődésünkre Péter Zsolt cégvezető.

A cég tulajdonosi körét érintő változás miatt nem módosultak a fejlesztési tervek.

– A kikötő felújítása a tervezett ütemezés szerint halad. Megújultak a kiszolgáló létesítmények, épül, szépül a környezet. A szezon már elindult, minden feltétel adott, hogy fogadni tudjuk a vitorlássport szerelmeseit. Gyerek vitorlás- és horgásztáborokat szervezünk ígéretünknek és vállalásainknak megfelelően. A kikötőbe érkezett a Balaton leggyorsabb hajója, a Fifty-fifty mellé az egytestű kategóriában leggyorsabb, többszörös Kékszalag győztes Lisa is. Így azt gondoljuk, hogy ígéretünkhöz híven elindultunk azon az úton, ami a Balaton nyugati medencéjében hozzájárul a vitorlássport fellendítéséhez – ismertette Péter Zsolt.

Lapunkban többször foglalkoztunk a kikötővel, amelyet a Balatoni Hajózási Zrt. alakított ki és üzemeltett 2011-ig, majd kilátásba helyezte bezárását. Ekkor az önkormányzat megalapította a Keszthelyi Yachtkikötő Kft-t, azzal a céllal, hogy a létesítmény addig is működjön, amíg nem találnak befektetőt. Néhány hónapja az önkormányzat értékesítette az üzemeltetésre létrehozott, saját tulajdonú cégét a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft.-nek. Ez utóbbi cég bérli a városi tulajdonú földterületet, amelyen a kikötő fekszik. A felépítményeket az új üzemeltető a Balatoni Hajózási Zrt.-től vette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!