Hírek

2015.04.21. 14:09

Bölcsődék napja - Szakmai előadások, elismerések átadása Zalaegerszegen és Nagykanizsán

Zalaegerszeg, Nagykanizsa - Április 21-e a bölcsődék napja, annak emlékére, hogy 1852-ben e napon nyitották meg Pesten az első hazai bölcsődét.

Hajdu Péter

Zalaegerszegen a Napsugár utcai bölcsődébe hívták a városban működő négy bölcsőde dolgozóit, akik a délelőtt folyamán szakmai előadásokat hallgattak meg, majd ünnepség következett. A kisgyermekek nevelőit, gondozóit Gecse Péter alpolgármester és Prenner Zsuzsanna, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék intézményvezetője köszöntötte.

Az alpolgármester elmondta, az elmúlt években az önkormányzat és az intézmények harmonikus kapcsolatot alakítottak ki, s szülőként is közölte, kiváló kezekben vannak a városban a gyerekek. Közölte, ma a városi ellátórendszerben 396 bölcsődei férőhely van, ezzel e szempontból arányosan 7 százalékkal jobb a helyzet az országosnál.

Tóthné Kelencz Erika, a Kiss utcai bölcsőde vezetője vetített képes visszaemlékezést tartott szakmai útjáról, s egyben a város bölcsődei fejlődéséről. Szakmai elismeréseket adtak át, Győrffy Csabáné kisgyermek nevelő és Bangó Sándorné technikai dolgozó kiemelt jutalmat kapott, s minden bölcsődéből egy-egy dolgozót megjutalmaztak eddigi munkájáért.

Zalaegerszegen Győrffy Csabáné az év kisgyermeknevelője kitüntetést veszi át Gecse Péter alpolgármestertől. Fotó: Katona Tibor

Nagykanizsán április 21-én immár ötödik alkalommal rendezték meg a bölcsődék napját, melynek apropóján többek közt a pedagógusi életpályamodell erkölcsi alapjairól, valamint a családtámogatási rendszer változásának hatásairól is szó esett. Ez utóbbi téma kapcsán Cseresnyés Péter parlamenti képviselő jelezte: a családtámogatás két fontos célt szolgál, egyrészt könnyíteni a családok terhein, másrészt erősíti a gyermekvállalást a tudatformálás módszerével.

A rendezvény keretében idén Bíró Miklósnét választották az Év bölcsődei dolgozójának .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!