Hírek

2015.04.27. 11:17

Az utak helyreállítása az idei fő programjuk a felsőszenterzsébetieknek

Felsőszenterzsébet – Ez évben másfél millió forintot fordít útjai helyreállítására, illetve a bel- és csapadékvíz elvezetésére az egyik legkisebb lélekszámú zalai község önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

A munkálatok a napokban már el is kezdődtek, a település északi végén egy zúzalékköves út helyreállítása zajlik, valamint a temető felé vezető, ugyancsak kavicsburkolatú út mentén végeznek árkolási feladatokat.

– Előbbi helyen egy lakóépület található, s az oda vezető utat a fakitermelést végzők tették oly' mértékben tönkre, hogy az szinte teljesen járhatatlanná vált – foglalta össze Kálmán Elek, a falu polgármestere.

A temető felé vezető út mellett árkolási munkák is zajlanak. Fotó: Gyuricza Ferenc

– A temetőhöz vezető útnak pedig a padkáját taposták szét a munkagépek, itt a vízelvezetés miatt a beszakadt és törött átereszek cseréjére is szükség van. A település ez évben mintegy másfél millió forintot fordíthat az utak karbantartására. A jelenlegi munkálatok költsége a számításaik szerint körülbelül 350-400 ezer forintot tesz ki.

– A fennmaradó részből a mezőgazdasági útjaink felújítását és karbantartását szeretnénk a nyár folyamán megoldani – magyarázta a polgármester. – Felsőszenterzsébet tulajdonképpen zsáktelepülés, ám a mezőgazdasági utaknak köszönhetően mind Kerkafalva, mind pedig Szentgyörgyvölgy irányába el lehet jutni, ezért is fontos, hogy azok jó állapotban legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!