Hírek

2015.03.09. 18:11

Egy fiatal hős és egy önzetlen férfi - Célba ért a segítség

Szepetnek - Összesen 400 ezer forint került hétfőn két nehéz sorsú családhoz a Zalai Hírlap és a Holnapocska Tábor által közösen indított „Segíts, hogy segíthessünk” jótékonysági akció keretében.

Pásztor András

Nagylelkű és önzetlen olvasóink jóvoltából két szepetneki családnak tudott örömet és reményt hozni az akció, miután Polgár Árpád zalakoppányi fácántenyésztő rendhagyó ötlettel állt elő. A férfi fácánvadászatot ajánlott fel annak, aki a legtöbbet kínálja a programért, ami végül 400 ezer forintot ért.

– A licitálást Szabadics József és Szabadics Zoltán nyerte, utóbbi amúgy a Holnapocska Tábor ötletgazdája is – árulta el Virrasztó Zsolt, a Zalai Hírlap lapigazgató főszerkesztője, aki hétfőn maga vitte a jó hírt Szepetnekre.

Az autó először ott állt meg, ahol a falu legbátrabb kislánya lakik, az alig 7 éves Kiss-Szabó Ramóna ugyanis agydaganattal küzd. A kislány állapotáról, a kezelésekkel járó lelki és anyagi megterhelésről korábban lapunk hasábjain is beszámoltunk.

– Múlt hét csütörtökön jöttünk haza Pécsről, ahol a 11. kemoterápiás kezelést kapta Rami, de szerencsére a legutóbbi koponya MR-vizsgálat negatív lett, így tovább reménykedhetünk – adott gyors helyzetjelentést az édesanya, Szekeres Katalin, aki elárulta: Raminak egyelőre nincs nagy étvágya, de csokit bármikor tud enni.

– Ha csettintesz egyet, varázsolok neked egy tábla csokit – barátkozott az amúgy zárkózott kislánnyal Virrasztó Zsolt, aki tartotta is a szavát, a 7 éves kis hölgy ugyanis a tizedik tábla után ráunt a csettintésre.

– Ha egyszer felnövök, gyermekorvos leszek – árulta el Rami, aki megmutatta orvosi táskáját is, ami egy sor orvosi eszközt rejtett. – Ha akarjátok a szobámat is megmutatom nektek, itt van például Virágocska és Mézecske, a két macim.

A gyermekorvosnak készülő Ramóna orvosi táskája tartalmát is megmutatta Virrasztó Zsoltnak, a ZH lapigazgató főszerkesztőjének. Fotó: Szakony Attila

Ramóna amúgy igazi kis csaj, csodaszép hercegnő ruhában és frissen lakozott körömmel várta a vendégeket. A kislány legnagyobb bánata, hogy a kezelések miatt kihullott a haja, de a család erre is talált megoldást, ha úgy van, helyes kis parókát visel.

– Ez a 300 ezer forint nagy segítség, hetente kell járnunk Pécsre, így sor pénzt emészt fel az utazás – köszönte meg a felajánlást az édesanya.

Ezután Széperdei Zsolthoz vezetett az út. Egy olyan fiatalemberhez, aki már kamaszként elvesztette édesanyját, nemrég pedig édesapja is eltávozott, így most egyedül ápolja, gondozza autista bátyját, Gyuszit is.

Széperdei Zsolt (balról) és bátyja, Gyuszi éppen a verseskötetet dedikálják a Holnapocska Tábornak. Fotó: Szakony Attila

Mások talán összetörtek volna már ennyi sorscsapás után, ám Zsoltot más fából faragták. Amellett, hogy gondozza 49 éves bátyját – aki egy 3 éves gyermek szintjén van –, dolgozik és verseket is ír. Költeményeit nemrég jelentette meg egy kiadványban, mely szépen fogy, eddig közel 600 példánynak lett gazdája.

– Ha tehetem, segítek másokon, én is rengeteg segítséget kaptam az elmúlt időszakban – hangsúlyozta Széperdei Zsolt, aki a 100 ezer forintos támogatást gáláns módon köszönte meg. – Szeretnék felajánlani 10 darab kötetet a Zalai Hírlapnak, 10 darabot pedig a Holnapocska Tábornak.

Szekeres Katalin: Somogy és vidéke Takarékszövetkezet 67000155-15084332

Széperdei Zsolt: Erste 11600006-00000000-26051862

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!