Hírek

2015.03.25. 15:40

Az alkalmazottját tapogató zalaegerszegi presszóst pénzbüntetésre ítélték

Zalaegerszeg – Hatszázezer forint pénzbüntetésre ítélte a járásbíróság azt a presszót üzemeltető férfit, aki kikezdett az alkalmazottjával.

Arany Gábor

Mint nemrég beszámoltunk róla, a 60 éves Sz. István ellen szeméremsértés miatt emeltek vádat. Ennek előzménye pedig az volt, hogy az általa a megyeszékhelyen üzemeltetett belvárosi presszóban 2014. június 16-án reggel nyolc óra a pultnál dolgozó nőhöz próbált közeledni. Mögéje állt, simogatta a nyakát, megkérdezte, van-e rajta melltartó, mert nem hiszi el. A nő ekkor próbálta rendre utasítani, de a férfi továbbra is simogatta a nyakát, majd lehúzta a pólóját és a mellét fogdosta. Ennél sem állt azonban meg, hanem felemelte a nő szoknyáját, lehúzta bugyiját, és a fenekét kezdte el fogdosni. Az alkalmazott folyamatosan tiltakozott ez ellen és igyekezett elhárítani a főnöke tolakodását, majd mivel a férfi nem értett a szóból, kilépett a pult mögül és kiment a presszó elé. Itt Sz. István még annyit mondott neki: keresse meg a sliccét, hogy hol kell felhúzni, majd távozott a presszóból. Az alkalmazott ezek után feljelentette a férfit, a történteket egyébként rögzítette az üzlet biztonsági kamerája.

A férfi magatartásával megsértette a nő nemi önrendelkezési jogát és emberi méltóságát, és az egerszegi járásbíróságon dr. Palkó Tamás bíró szeméremsértés vétsége miatt Sz. Istvánra 600 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, nem jogerősen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!