Hírek

2015.01.05. 10:59

„Lakás-felújítással” várják a gólyákat

Zalaegerszeg – Az illetékesek sok éve minden télen újítanak fel gólyafészkeket, hogy a madarakat a lehető legjobb feltételek várják tavasszal.

Varga Andor

Ez a folyamatos gondoskodás is okozza, hogy egyre kevesebb a „problémás" helyszín – például az olyan fészek, mely alatt nincsen fészektartó. Zalaegerszeg térségében ezen a télen összesen három helyszínen kell beavatkozni – és ezek közül csupán egy van hátra.

Fészektartó-csere. A madarak és a szolgáltatás biztonságáért. Fotó: archív/Csiszár Viktor

– Az áramszolgáltató E.on, illetve a megyeszékhelyi önkormányzat támogatásával már szeptemberben elvégeztük a tennivalókat két helyszínen – mondta el Csiszár Viktor, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre. – Az egyik helyen leszakadt a madarak, illetve az áramellátás biztonságát is szolgáló fészektartó, a másikon pedig nem volt ilyen alkalmatosság. Egy zalalövői fészek van még hátra, a következő hetekben fel fogjuk keresni ezt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!